Olet täällä

7.12.2017 - 10:15

Kajaanin kaupungin kulttuuripalkinto Riku Karjalaiselle

Kajaanin kaupungin kulttuuripalkinto on myönnetty tänä vuonna valokuvaaja, timelapse-elokuvien tekijä Riku Karjalaiselle. Liikunta- ja kulttuuriasioiden neuvoston päättämä palkinto jaettiin Itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlassa Kaukametsän salissa tiistaina. Palkinnon suuruus on 1000 euroa.

Riku Karjalainen on syntynyt Kajaanissa vuonna 1997 ja kirjoittanut ylioppilaaksi keväällä 2016, minkä jälkeen hän on toiminut täysipäiväisesti toiminimensä parissa. Karjalainen on erikoistunut valokuvista koostettuihin timelapse-elokuviin, joista suurimman osan hän on valmistanut oma-aloitteisesti vastaten itse kaikista kustannuksista. Valmistuneet elokuvat Karjalainen on jakanut internetissä kaikkien nähtäväksi ja ne ovat saaneet suuren suosion.

Ensimmäiset julkaistut elokuvat valmistuivat vuonna 2014 ja ne esittelivät Kajaania ja Kainuuta. Vuonna 2015 valmistui kolme teosta, jotka esittelivät revontulia, Lappia ja koko Suomea. Tänä vuonna on julkaistu Metsähallituksen tilaama Hossa-elokuva sekä Riku Karjalaisen omaa tuotantoa olevat koskematonta Lapin luontoa esittelevä elokuva ja luonnossa liikkumiseen liittyvä Yksin olemisen tärkeys.

Kajaanin kaupunki on jakanut rahapalkinnon vuosittain ansioituneelle kajaanilaiselle taiteilijalle tai kulttuurialan toimijalle vuodesta 1974 lähtien. Palkinto on usein jaettu pitkän uran tehneelle taiteilijalle, mutta liikunta- ja kulttuuriasioiden neuvosto halusi nyt palkita nuoren henkilön ja palkinnon toivotaan kannustavan häntä jatkamaan tekemäänsä työtä. Itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlassa palkinnon luovutti liikunta- ja kulttuuriasioiden neuvoston puheenjohtaja Päivi Huusko.

Uusimmat