Olet täällä

6.6.2015 - 15:47

Kajaanin kaupungin joukkoliikenteessä siirrytään Waltti-aikaan kesäkuun alussa

Kajaanin kaupunkiliikenne
Kajaanissa otetaan 1.6.2015 käyttöön joukkoliikenteen valtakunnallinen lippu- ja maksujärjestelmä Waltti. Samaan aikaan tulee voimaan uusi vyöhykepohjainen hinnoittelumalli sekä arvokortilla maksaminen. Arvokortilla maksaminen mahdollistaa käteismaksua edullisemman matkustamisen kaupunkiliikenteessä.

Uuteen lippujärjestelmään ja vyöhykehinnoitteluun siirrytään käytännössä vaiheittain siten, että ensimmäisenä ne tulevat käyttöön kaupunkiliikenteen linjoilla ja siirtymäajan käytössä on rinnan vanhoja (Matkahuollon) ja uusia (Waltti) lipputuotteita. Waltti-matkakortti tulee korvaamaan Matkahuollon nykyiset matkakortit 1.6.2015 alkaen vaiheittain.

Korttien hankintapaikka ja lisälataaminen

 

Neuvonta, asiakaspalvelu ja lipunmyynti alkaa Kajaani Infossa 1.6.2015 klo 9:00  os. (Kaupungintalo), Pohjolankatu 13, 87100 Kajaani.

Ensimmäisen kortin hankita tapahtuu Kajaani Infosta ja sen jälkeen korttien lisälataaminen tapahtuu Kajaani Infossa sekä linja-autoissa ja myöhemmin ilmoitettavissa myyntipisteissä.

Kertalippujen hinnat ja kausikorttien kelpoisuudet

 

Kertalipun hintoihin ei tule muutoksia. Jatkossa ikäryhmät ovat lapset 7-16-vuotiaat ja aikuiset yli 17-vuotiaat. Kertalipun rinnalle otetaan käyttöön arvokortti, joka mahdollistaa käteismaksua edullisemmat hinnat. Arvokortilla maksettuna (yhden vyöhykkeen sisällä matkustaessa) aikuisen kertalippu maksaa 2,90 euroa (käteisellä 3,30 euroa), lapsen lippu arvolipulla maksettuna maksaa 1,30 euroa (käteisellä 1,70 euroa). Perheet, joissa on alle 7-vuotiaita lapsia hyötyvät uudesta hinnoittelusta koska alle 7-vuotiaat matkustavat maksutta.

30 päivän kausikorttien kelpoisuudet muuttuvat. 30 päivän kaupunki- ja nuorisokortilla voi jatkossa matkustaa kaikilla vyöhykkeillä matkanpituudessa riippumatta. Ennen kortin käyttö on ollut rajattu alle 6 km matkoihin. 30 päivän opiskelijakortilla voi jatkossa matkustaa 1-2 vyöhykkeellä. Kelan koulumatkatuen saajille tulee myyntiin oma lipputuote elokuussa koulujen alkaessa.

30 päivän kausikorteista siirtyy 1.6.2015 alkaen Walttiin kaupunkikortti, nuorisokortti sekä opiskelijakortti. Matkahuollon kortille ladatun kauden voi käyttää loppuun. Kauden loputtua tulee hankkia Waltti-kortti.

Eläkeläisen kortti muuttuu 1.6 alkaen eläkeläisen arvokortiksi.

Kesäajan 2015 kaupunkiliikenne

 

Kesäaikana kaupunkiliikenteen linjoista ajetaan linja 1 välillä Huuhkajanvaara-Lohtaja-Keskusta-Lehtikangas-Laajankangas-Kylmä-KAKS-Keskusta.

Palvelubussi Pikku-Pete liikennöi koko kesän maanantaista-perjantaihin. Pikku-Peten reittiä on laajennettu Paltaniemelle kesänajaksi. Waltti-kortti otetaan käyttöön myös palveluliikenteessä.

Lisätietoja antaa: 
Tiina Rusanen

Uusimmat