Olet täällä

22.6.2020 - 16:40

Kajaanin kaupungin järjestämät kesätapahtumat 2020

Kajaanin kaupungin nimikkokukka metsakurjenpolvi
Kaupungin jo perinteisiä kesätapahtumia ovat olleet toteuttamassa lukuisat yhteistyötahot ja tapahtumiin on osallistunut satoja kaupunkilaisia ja kesävieraita.  Koronavirustilanteesta johtuen tänä kesänä kaupunki ei järjestä kesätapahtumia aikaisempien kesien tapaan.

Raatihuoneentorin keskiviikkoiset Lauluillat, Kauppatorin lauantaiset Torisoitot ja heinäkuiset Tervakanavan soutunäytökset ovat peruttu kesä-heinäkuulta.

Myös Kajaanin Matkailuoppaiden kanssa yhteistyössä tehdyt kesäkierrokset ovat peruttu kesä- ja heinäkuulta.

Kajaanin Markkinakadun toteutumisesta tiedotetaan syksymmällä.

Kajaanin kaupunki seuraa koronavirustilannetta sekä viranomaisten ohjeita tapahtumien järjestämisessä. Elo- ja syyskuulle voidaan suunnitella tapahtumien järjestämistä, mikäli koronavirustilanne mahdollistaa niiden toteuttamisen, niistä tiedotetaan myöhemmin.

Lisätietoja Satu Pyykkönen tapahtumasihteeri, p. 044 7100 058 (satu.pyykkonen@kajaani.fi).

Pietarin päivää juhlistetaan poikkeuksellisesti kaupungintalolta

Pietarin päivää on juhlistettu perinteisesti Kajaanin Kauppatorilla, mutta tänä vuonna koronavirustilanteesta johtuen päivän vietto tapahtuu poikkeuksellisesti kaupungintalolta (ilman yleisöä) maanantaina 29.6.2020 klo 11 alkaen. Videotallenne tapahtumasta julkaistaan 29.6.2020 Kajaanin kaupungin kanavissa verkkosivuilla www.kajaani.fi ja Facebookissa.

Päivää juhlitaan Pekan ja Pietarin nimipäivänä kaupungin perustajan kreivi Pietari Brahen mukaan. Kajaanissa ensimmäistä Pietarin juhlapäivää vietettiin v. 2005 UNICEF kumppanuusvuonna. Kajaanin Matkailuoppaiden aloitteesta v. 2009 on Pietarin päivää juhlistettu perinteisesti. Pietarin päivä kuuluukin lukuisten kaupunkitapahtumien joukkoon. Kajaanin historia liittyy vahvasti päivään.

Kaupungin tervehdyspuheen tuo kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Miikka Kortelainen. Kaupungin historiasta on kertomassa Kajaanin Matkailuoppaista kreivi Pietari Brahe ja kreivitär. Musiikista vastaa Kajaanin Harmonikkakerho.

Järjestelyistä vastaa Kajaanin kaupunki ja Kajaanin Matkailuoppaat ry yhteistyökumppaneineen.

Lisätietoja Satu Pyykkönen tapahtumasihteeri Kajaanin kaupunki, 044 7100 058 (satu.pyykkönen@kajaani.fi) ja Ritva Kemppainen puheenjohtaja Kajaanin Matkailuoppaat ry, 044 5004 471 (kajaanin.matkailuoppaat@gmail.com)

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ohjeet

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 50 henkilöä, mutta enintään 500 henkilöä, edellyttäen että yleisötilaisuus tai yleinen kokous toteutetaan noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 14.5.2020 antamaa ohjetta. Määräys on voimassa ajalla 1.7.–31.7.2020

AVIn päätökset (kesä- ja heinäkuu) löytyvät: www.kajaani.fi/korona

 

Uusimmat