Olet täällä

6.9.2019 - 18:30

Kajaanin kaupungin ja Kajaanin Nuorkauppakamarin Tonnin idea -kilpailu päättyi

Tonnin idea -kilpailu 2019 Kajaanin nuorkauppakamari
Kajaanin kaupungin ja Kajaanin Nuorkauppakamarin Tonnin idea -kilpailu päättyi

Kilpailuun tuli lopulta ideoita muutamia kymmeniä, joista olisimme mielellämme palkinneet monia. Kolme kuitenkin nousi esiin monien hyvien ideoiden joukosta. Nämä kolme valitsi Kajaanin kaupungin ja Kajaanin Nuorkauppakamarin muodostama raati. On ollut hienoa huomata, kuinka Kajaanilaiset ovat aktivoituneet kilpailun aikana yhteisönsä kehittämiseksi, Tonnin idea -kilpailun projektipäällikkö Mika Seppänen kertoo.

Kolmen kärjen muodostivat seuraavat ideat:

Elma ja Minttu Pyykkönen: Muraalin maalaus talon seinään taiteilija Minttu Pyykkösen tekemänä keskustaan tai sen lähiympäristöön. Minttu Pyykkösen taidonjälkeä on jo Lohtajan nuorisotalon seinässä, ja muraalit voisivat olla yksi tulevista Kajaanin nähtävyyksistä. Hyvää taidetta ei ole koskaan liikaa nähtävillä. Muraali toisi lisää elävyyttä keskustaan ja nostaisi ympäristön viihtyisyyttä.

Kajaanin kauppiasyhdistys / Miariikka Tervonen: Rantapuistoon tehtävät metalliset some-kuvauskehykset. Ne toisivat Kajaanille some näkyvyyttä, sekä nostaisivat rantapuistoa esille paremmin turisteja ajatellen. Kuvauskehyksissä näkyvät taustalla Kajaanin linnan rauniot.

Kainuun Liikunta / Veera Valtanen: Rauniolinnan arvoitus -seikkailun jatkokehitys. Tämän ensimmäinen versio oli jo Linnan Virta -tapahtumassa mukana, ja lapsilla sekä vähän vanhemmillakin oli selvästi mukavaa tähän osallistuessa. Rahan avulla seikkailusta voisi saada nykyistä elävämmän ja monipuolisemman, sekä tuoda sitä paremmin esille. Ehkäpä seikkailusta voisi saada muutaman kerran vuodessa toistuvan.

Jokainen kolmesta palkittavasta ehdotuksesta oli mietitty pelkkää tekstiä pidemmälle. Ehdottajat olivat ottaneet huomioon jo budjettia esityksissään, sekä sitoutuneet olemaan itse mukana tai järjestämään idean käytännön toteutusta. Kaksi näistä ideoista tulisi myös jäämään pysyväksi osaksi kaupunkikuvaa, kolmannen ollessa tapahtumana mahdollisesti useaan kertaan järjestettävissä.

Kajaanin kaupungin ympäristötekninen toimiala ottaa lisäksi muutamia ideoista omaan toteutukseensa, vaikka ne eivät yltäneetkään palkintosijoille.

Kajaanin Nuorkauppakamari ry on alle 40 vuotiaiden nuorten aikuisten oppimisjärjestö ja Suomen Nuorkauppakamarit ry:n jäsen. Vaikutamme yhteiskuntaan positiivisesti kehittämällä nuorten aikuisten johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä.

Olemme osa kansainvälistä rintamaa, jonka tarkoituksena on kehittää johtajuutta, verkostoitua ja tarjota ainutlaatuisia mahdollisuuksia kehittää itseään. Haluamme tehdä positiivista muutosta yhteisöissämme YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin pohjaten.

Kajaanin Nuorkauppakamarin toiminta on avointa kaikille Kainuun alueen alle 40-vuotiaille aktiivisille, itsenä yhteisönsä kehittämisestä kiinnostuneille nuorille aikuisille.

Uusimmat