Olet täällä

7.10.2016 - 14:26

Kajaanin ja Donin Rostovin ystävyyskaupunkisuhde 60 vuotta

Julistus 60 vuotta ystävyyttä
Tänä vuonna tulee kuluneeksi 60 vuotta siitä, kun Kajaanin kaupunki solmi ystävyyskaupunkisuhteen Etelä-Venäjällä sijaitsevan Donin Rostovin kanssa. Nykyisin Donin Rostov on 1,1 miljoonan suurkaupunki. Ystävyyssuhteen merkiksi Rostovissa on nimetty katu Kajaanin mukaan ja meillä löytyy Puistolasta Rostovin puisto.

60-vuotisen ystävyystaipaleen kunniaksi Kajaanissa vieraili viisihenkinen delegaatio, jota johti Donin Rostovin kaupunginhallituksen varajohtaja E. N. Lebedev. Yhdessä kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Vesa Kaikkosen kanssa hän allekirjoitti eilen 6.10.2016 julistuksen ”60 vuotta ystävyyttä”. 

Kaksipäiväisen vierailun aikana vieraille esiteltiin Kajaanin kaupunkia ja keskusteltiin yhteistyömahdollisuuksista. Liikenne- ja tieasioista vastaava Lebedev oli kiinnostunut kuulemaan siitä, miten Kajaanissa on hoidettu teitten ja katujen kunnossapito sekä joukkoliikenne. Vieraat painottivat kaupunkien koululaitosten välisen yhteistyön tärkeyttä. Vieraat tutustuivat vesiliikuntakeskus Kaukaveteen, Kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsään,  Renforsin rantaan ja Sunit Oy:öön. Toisena vierailupäivänä Vuokatin Urheiluopiston johtaja Veikko Halonen esitteli heille Oulun yliopiston testilaboratoriota, hiihtoputkea ja ensilumen ladun tekemistä Vuokatissa.

Uusimmat