Olet täällä

26.6.2020 - 10:21

Kajaanin ammattikorkeakoulun valintakoe sujui erinomaisesti

kamk_kampus_ilmakuva.jpg
Valtakunnallinen AMK-valintakokeen toinen vaihe järjestettiin 23.-25.6. ammattikorkeakoulujen kampuksilla. Kajaanin ammattikorkeakoulussa valintakoe ja järjestelyt sujuivat erinomaisesti. Kolmen päivän aikana Kajaanissa valintakokeeseen osallistui 364 hakijaa. 

Kokeen suorittaminen onnistui hyvin ja järjestelyt toimivat suunnitellusti. Koe suoritettiin digitaalisesti ja mitään ongelmia järjestelmiin tai tietoturvaan liittyen ei ilmennyt, kertoo rehtori Matti Sarén. Myöskään vilppiä tai muita häiriöitä ei Kajaanin koetilaisuudessa havaittu. 

Kokeen aikana oli huomioitu myös tartuntojen torjunta ja kaikille kokeeseen osallistuville tarjottiin käyttöön suu-nenäsuojaimet. Koronatilanteen vuoksi hakijat suorittivat valintakokeen pienemmissä ryhmissä ja valintakoetilat oli sijoiteltu useaan eri rakennuksiin, joihin sisäänkäynti järjestettiin eri ovilta.

Koko maassa valintakokeen toiseen vaiheeseen kutsuttiin kaikkiaan yli 21 000 hakijaa. Osallistujaprosentti valtakunnallisesti oli 85,5%. KAMKin osalta kokeeseen osallistumisprosentti oli valtakunnallista tasoa alhaisempi. Neljän valintakoetilaisuuden osallistumisprosentti AMK-valintakokeeseen oli KAMKissa 73,4%.

Valintakoejärjestelyt muuttuivat kevään aikana koronaepidemian vuoksi ja hakijat eivät enää voineet itse vaikuttaa valintakoepaikkaan.

Tästä johtuen sijaintimme on monen hakijan kannalta haasteellinen. Hakijat eivät halunneet matkustaa pitkää matkaa valintakokeeseen vaan jättivät mieluummin tulematta paikalle. Julkisten liikennevälineiden harvennetut vuorot hankaloittivat kokeisiin osallistumista, sillä KAMKiin hakeneista opiskelijoista yli 84 % tulee Kainuun maakunnan ulkopuolelta.”, kertoo Sarén. Osa hakijoista sai opiskelupaikan todistusvalinnassa jo aikaisemmin keväällä. 

Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdottamasta 2200 ammattikorkeakoulun lisäaloituspaikasta 90 kohdistui Kajaanin ammattikorkeakouluun. Opiskelijat näihin paikkoihin valitaan kevään yhteishausta.

Lisätietoja valintakokeesta KAMK Hakijapalvelut p. 044 7101 648, 044 7101 229, hakijapalvelut(at)kamk.fi

 

 

Uusimmat