Olet täällä

4.9.2019 - 16:58

Kajaanin ammattikorkeakoulun syksyn yhteishaku alkaa ja valintakoe uudistuu

Kajaanin kaupunkitunnus sininen
Kajaanin ammattikorkeakoulussa (KAMK) on syksyn yhteishaussa 4.-18.9.2019 opiskelupaikkoja ammattikorkeakoulututkintoon johtavissa sairaanhoitaja-, liikunnanohjaaja sekä matkailun monimuotokoulutuksissa.

Monimuotokoulutuksen voi suorittaa mm. työnohessa, sillä opinnot sisältävät lähiopetusta muutamia päiviä kuukaudessa. Sairaanhoitajakoulutuksessa lähiopetusta on noin 2 pv/viikko. Nyt haussa olevien koulutusten opinnot alkavat tammikuussa 2020.

Syksyn yhteishaussa hakuaika päättyy 18.9.2019 klo 15.00 Hakulomake täytetään osoitteessa www.opintopolku.fi, mistä löytyvät myös lisätiedot haussa olevista koulutuksista.

Opiskelijavalinnat uudistuvat - käyttöön yksi yhteinen valintakoe

Tänään 4.9. alkavassa yhteishaussa on ensimmäistä kertaa käytössä ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen AMK-valintakoe. AMK-valintakoe on sähköinen koe, joka suoritetaan hakijan kannettavalla tietokoneella, joten hakijalla tulee olla valintakoepäivänä mukanaan käytössä vaatimukset täyttävä kannettava tietokone.

Hakija voi valita valintakoepaikan ja -ajan sekä ilmoittautuu valintakokeeseen hakulomakkeella. AMK-valintakokeessa hakija suorittaa yhdellä suorituskerralla kaikki ne osiot, jotka kuuluvat hakijan hakukohteisiin. AMK-valintakokeessa on sekä kaikille hakijoille yhteisiä osioita että eri koulutusalojen omia valintakoeosioita. Hakeutuminen helpottuu merkittävästi, kun hakijan ei tarvitse osallistua useisiin eri valintakokeisiin. Samalla kokeella voi hakeutua eri koulutuksiin ja kokeen voi tehdä missä tahansa ammattikorkeakoulussa ympäri Suomen. Hakeutumista yksinkertaistaa myös luopuminen sosiaali- ja terveysalan sekä liikunta- ja kauneudenhoitoalan esivalintakokeesta.

AMK-valintakoe järjestetään ammattikorkeakouluissa syksyn 2019 yhteishaussa aikavälillä 29.10. –1.11.2019. Kaikki neljä valintakoepäivää eivät välttämättä ole käytössä kaikissa ammattikorkeakouluissa. KAMKissa AMK-valintakoepäivät ovat 30. - 31.10.2019.

Suurin osa ammattikorkeakoulujen hakukohteista käyttää AMK-valintakoetta. Kajaanin ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajakoulutuksen ja liikunnanohjaajakoulutuksen (monimuotototeutukset) hakijat osallistuvat yhteiseen AMK-valintakokeeseen.

Matkailun koulutuksessa ei ole käytössä AMK-valintakoetta. Hakijat osallistuvat KAMKin erilliseen valintakokeeseen, joka järjestetään 01.11.2019 kello 10.00 – 12.00 Kajaanin ammattikorkeakoululla. Valintakokeeseen ilmoittautuminen alkaa klo 9.30.

Lisätietoja AMK-valintakokeesta ja sen suorittamisesta löytyy osoitteesta www.ammattikorkeakouluun.fi

Lisätietoja:

KAMK Hakijapalvelut
hakijapalvelut(at)kamk.fi
044 7101 229
044 7101 648

Uusimmat