Olet täällä

12.6.2020 - 15:10

Kajaanin ammattikorkeakoululle 90 lisäaloituspaikkaa amk-tutkintoihin

Kajaanin ammattikorkeakoulu logo
Opetus- ja kulttuuriministeriö on ehdottanut ammattikorkeakouluille 2200 aloituspaikan lisäystä vuodelle 2020. Nämä uudet aloituspaikat rahoitetaan valtion neljännen lisäbudjetin kautta. Näistä lisäaloituspaikoista 90 kohdistuu Kajaanin ammattikorkeakouluun. 

Kajaanin ammattikorkeakoulu on hyväksynyt lisäaloituspaikat ja odottaa opetus- ja kulttuuriministeriön lopullista päätöstä ennen opiskelijavalintoja. Opiskelijat näihin paikkoihin valitaan kevään yhteishaussa hakeneista.

Me KAMKilaiset olemme valmiita ottamaan lisäaloituspaikat ilolla vastaan. On hienoa, että osaamiseemme luotetaan ja koulutamme mielellämme enemmän uusia osaajia yhteiskunnan kasvaviin tarpeisiin. Meistä on merkittävää, että pienenä toimijana saamme näin monta lisäaloituspaikkaa, iloitsee rehtori Matti Sarén.

KAMKin toiminnan peruspilareita ovat osaamisen kasvattaminen ja kehitystoiminnan tukeminen. Aloituspaikat kohdennetaan koulutuksiin, joissa alueellinen tarve ja kansallinen rooli ovat tärkeässä osassa.  

Kajaanin ammattikoulun lisäaloituspaikat jakaantuvat seuraavasti:
Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, monimuoto, 20 aloituspaikkaa
Tietojenkäsittely, Konesaliratkaisut ja peliala, 25 aloituspaikkaa
Sairaanhoitajakoulutus, 12 aloituspaikkaa
Terveydenhoitajakoulutus, 13 aloituspaikkaa
Liiketalous, monimuoto, 20 aloituspaikkaa

KAMK on profiloitunut ammattikorkeakoulukentässä uusien koulutusten ja innovaatioiden kehittäjänä. ”Kaikki uusista aloituspaikosta valmistuneet tulevat kehittämään työelämää. Kainuun ja Suomen tulevaisuus tarvitsee uutta ja innovatiivista osaamista. Sitä tarvitaan sekä tekoälyn ja teknologian ympärillä, mutta ennen muuta ihmisläheisillä aloilla. Näissä teemoissa KAMK on mitatusti Suomen paras paikka opiskella.”, Sarén kertoo.

Tässä yhteydessä haluan kiittää alueen vaikuttajia ja erityisesti kansanedustajia, jotka ovat ottaneet koulutusmahdollisuuksien kehityksen sydämen asiakseen, Sarén kiteyttää.

Kajaanin ammattikorkeakoulu on hakenut koulutusvastuuta sosionomikoulutuksen järjestämiseksi Kajaanissa. Päätöstä koulutuksen aloittamisesta odotetaan vielä.

Uusimmat