Olet täällä

23.4.2020 - 10:46

Kajaanilainen, tarvitsetko apua ruokakauppa- ja apteekkiasioinnissa? Soita Kajaanin kaupungin palvelupuhelimeen 040 688 7000

Kajaani sininen 2019
Poikkeusolojen aikana 8.4.2020 alkaen palvelupuhelin 040 688 7000 palvelee kajaanilaisia arkisin maanantaista perjantaihin klo 8–16 (ei arkipyhinä). Palvelussa annetaan neuvontaa kaupungin, viranomaisten, yhdistysten ja muiden toimijoiden palveluista poikkeusolojen aikana. Jokaiseen kotiin jaetaan tiedote torstaina 9.4.2020.

7.4.2020

Kajaanilainen, tarvitsetko apua ruokakauppa- ja apteekkiasioinnissa? Soita Kajaanin kaupungin palvelupuhelimeen 040 688 7000.

Palvelupuhelimessa neuvotaan muun muassa, mistä yli 70-vuotiaat, riskiryhmään kuuluvat, sairaat ja karanteenissa olevat voivat saada apua kauppa- ja apteekkiasioiden hoitamiseen. Tarvittaessa myös Kajaanin kaupunki tarjoaa maksutonta asiointipalvelua, jota hoitavat Kajaanin kaupungin omat työntekijät.

Käytännöt ruoka- ja apteekkiostoksiin kuntalaisille koronapoikkeustilanteessa

Lähtökohta on, että jos henkilö on terve eikä karanteenissa, hän hoitaa välttämättömät kauppa-asiat itse ja noudattaa riittävää fyysistä etäisyyttä ja hygieenisyyttä. Yli 70-vuotiaiden, riskiryhmiin kuuluvien ja sairaiden on vältettävä kaupassa käyntiä, ja karanteenissa olevat eivät saa siellä käydä.  Jos itse ei voi käydä kaupassa, on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja. Ostokset voi tilata verkkokaupasta tai puhelimitse suoraan kaupasta. Tätä palvelua tarjoavat muutamat kajaanilaiset kaupat.  Omaisten, läheisten ja naapureiden apuun kannattaa turvautua aina, kun mahdollista. Myös vapaaehtoiset antavat asiointiapua. Punaisen Ristin korona-avun koordinaattorit toimivat Kainuun paikallisosastoissa ja Kajaanin koordinaattori on Jouni Halonen p. 045 1283 003.

Myös Kajaanin kaupunki auttaa tarvittaessa kajaanilaisia asioinnissa palvelupuhelimessa 040 688 7000. Asiakaspalvelija kysyy asiakkaan tiedot ja tilattavat tuotteet ja määrät. Kaupungin henkilökunta kerää tuotteet kaupasta ja toimittaa ruokakassin asiakkaalle. Samalla asiakkaalle toimitetaan kuitti ostoksista ja palautetaan tilauslomake. Kajaanin kaupunki maksaa ruoat kauppaan ja laskuttaa myöhemmin asiakasta. Käteistä rahaa tai pankkikorttia ei tarvita missään vaiheessa.

Apteekkiasioissa asiakas voi soittaa itse apteekkiin ja tilata apteekista lääkkeet. Tämän jälkeen asiakas voi soittaa Kajaanin kaupungin palvelupuhelimeen 040 688 7000 ja ilmoittaa, mistä apteekista lääkkeet haetaan. Kajaanin kaupungin asiakaspalvelija toimittaa lääkkeet asiakkaalle kotiin. Apteekki laskuttaa asiakasta suoraan. Käteistä rahaa tai pankkikorttia ei tarvita missään vaiheessa.

Tuotteet toimitetaan asiakkaan ulko-ovelle ja lähikontakteja vältetään.

Kajaanin kaupunki kehottaa toimimaan viranomaisten antamien ohjeiden mukaan. Kaikkia pyydetään ottamaan huomioon tartuntariski ja omalla toiminnallaan estämään tautia leviämästä. Erityisenä tavoitteena on suojata yli 70-vuotiaita ja muita riskiryhmiä koronavirustartunnalta.

Kajaanin kaupungin verkkosivuille on avattu koronainfo-sivusto (www.kajaani.fi/korona). Sivustolle on koottu ajankohtaiset tiedot koronavirustilanteesta, palveluista ja toimintaohjeista Kajaanissa.

Lisätietoja Jari Tolonen kaupunginjohtaja p. 044 7100 303 jari.tolonen@kajaani.fi

////////

3.4.2020

Palvelupuhelimessa neuvotaan muun muassa, mistä yli 70-vuotiaat, riskiryhmään kuuluvat, sairaat ja karanteenissa olevat voivat saada apua kauppa- ja apteekkiasioiden hoitamiseen. Tarvittaessa myös Kajaanin kaupunki tarjoaa maksutonta asiointipalvelua, jota hoitavat Kajaanin kaupungin omat työntekijät.

Palvelupuhelimesta ja asiointipalvelusta kerrotaan enemmän alkuviikosta. Jokaiseen kotiin jaetaan tiedote torstaina 9.4.2020.

Kajaanin kaupunki kehottaa toimimaan viranomaisten antamien ohjeiden mukaan. Kaikkia pyydetään ottamaan huomioon tartuntariski ja omalla toiminnallaan estämään tautia leviämästä. Erityisenä tavoitteena on suojata yli 70-vuotiaita koronavirustartunnalta.

Kajaanin kaupungin verkkosivuille on avattu koronainfo sivusto (www.kajaani.fi/korona). Sivustolle on koottu ajankohtaiset tiedot koronavirustilanteesta, palveluista ja toimintaohjeista Kajaanissa.

Lisätietoja Tuija Aarnio hallintojohtaja, p. 044 7100 216 tuija.aarnio(at)kajaani.fi

Uusimmat