Olet täällä

31.8.2020 - 15:53

Kajaani seuraa tarkasti muuttunutta koronatilannetta

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Kajaanissa
Kaukametsän opisto suosittelee, etteivät riskiryhmät osallistuisi lähiopetukseen 6. syyskuuta asti. Kajaanin kaupunki seuraa tarkasti koronatilannetta Kainuussa. Muuttuneen koronatilanteen vuoksi Kaukametsän opistossa on annettu suosituksia.

Kaukametsän opisto suosittelee, etteivät riskiryhmiin kuuluvat ja yli 70-vuotiaat osallistuisi lähiopetukseen 31.8.-6.9.2020. Kasvosuojusten käyttöä suositellaan kaikille toimintaan osallistuville, koska kaikissa tilanteissa ei pystytä noudattamaan turvavälejä eikä välttämään lähikontakteja. Opiston henkilöstö käyttää työtehtävissä visiirejä tai kasvosuojuksia. Kaukametsän opiston toiminta on alkanut opinto-ohjelman mukaisesti lähi- ja etäopetuksena. Lähiopetukseen saa osallistua vain terveenä ilman flunssan oireita ja hyvää käsihygieniaa noudattaen.

Osa kurssien alkamisajankohdista siirretään seuraaville viikoille. Opisto tiedottaa muuttuneista ajankohdista ilmoittautuneille opiskelijoille tekstiviestein.

Opiston toimisto palvelee puhelimitse ma–ke klo 12–16, puh. 044 7100 012, 044 7100 052 ja 044 7100 214. Ohjeita opiskelijoille on myös opinto-oppaassa verkkosivustolla: http://www.kajaani.fi/fi/palveluopas/kulttuuri/kongressi-ja-kulttuurikeskus-kaukametsa-koskikatu-2-4/kaukametsan-opisto

Kajaanin lukion abiturientit on päätetty siirtää etäopetukseen tiistaista 1.9. alkaen ylioppilaskirjoitusten alkuun 14.9. saakka. Etänä toteutetaan 3. ja 4. vuosikurssien opiskelijoille suunnatut kurssit. Tavoitteena on turvata syksyn ylioppilaskokeisiin osallistuminen vähentämällä abiturienttien kontakteja perheen ulkopuolisten kanssa.

Kajaanin lukion ja Kainuun ammattiopiston opetustoiminta jatkuu muuten normaalisti, mutta kaikissa toiminnoissa noudatetaan korostunutta varovaisuutta. Kuhmosta olevia tai siellä viime viikolla vierailleita toisen asteen opiskelijoita tai henkilöstön jäseniä on pyydetty jäämään alkaneen viikon ajaksi etäopetukseen/etätöihin. Kainuun ammattiopiston liikunta-alan koulutus Vuokatin urheiluopiston yhteydessä on myös etäopetuksessa alkaneen viikon ajan.

Kajaanin kaupunki muistuttaa huolehtimaan turvaväleistä ja käsi- ja yskimishygieniasta.

Uusimmat

Kajaanin Vesi logo
25.11.2020
Vesihuoltopalveluista perittävät maksut on päivitetty Kajaanin Vesi -liikelaitoksen hin-nastoon 1.1.2021 alkaen. Hintojen korotusvaikutus talous- ja jätevesiliittymäisille kiinteistöille on...