Olet täällä

21.4.2020 - 12:07

Kajaani katsoo koronan jälkeiseen aikaan

Kajaani sininen 2019
Kajaanin kaupunginhallitus suuntasi katseensa koronan jälkeiseen aikaan maanantaisessa seminaarissaan. Kajaanissa uskotaan tulevaisuuteen ja Kajaanin vetovoiman vahvistumiseen.

Kajaanin ammattikorkeakoulu ja Kainuun ammattiopisto ovat kasvattaneet suosiotaan, ja niiden hakijamäärät ovat lisääntyneet. Viime aikoina etätyön ja etäpalvelujen käyttö ovat lisääntyneet huomattavasti. Kun koronaepidemian jälkeisessä tulevaisuudessa valitaan työ- ja asuinpaikkaa, ovat Kajaanin koulutusmahdollisuudet, kulttuurielämä ja Kainuun puhdas luonto ja väljyys valtteja. Kajaanin suurimmat työnantajat, kuten teollisuusyritykset, puolustusvoimat ja muu julkinen sektori, tulevat edelleen jatkossakin rekrytoimaan työvoimaa, joten kaupunkistrategian mukaiselle kasvuoptimismille on katetta.

”Koronapandemia runtelee Kajaanin taloutta kuten kuntataloutta ylipäänsä. Kajaanilla on kuitenkin Loiste-kaupoista syntyneitä taloudellisia puskureita, jotka mahdollistavat jo suunniteltujen investointien toteuttamisen ja siten paikallisen talouden elvyttämisen”, toteaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teuvo Hatva.

Lisätietoja antaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teuvo Hatva, puh. 044 421 4070.

Uusimmat