Olet täällä

26.6.2020 - 17:02

Kajaani järjestää lupiinien torjuntatalkoot

Lupiinit
Kajaanin kaupunki järjestää lupiinien torjuntatalkoot ajalla 29.6.–31.7.2020 ja jakaa jätesäkkejä talkoolaisille.

Säkkejä voi hakea Kajaanin kaupungin Infosta (Pohjolankatu 13, 87100 Kajaani) ja Otanmäen kirjastosta (Uunimiehentie 6, 88200 Otanmäki) kirjaston henkilökunnan paikalla oloaikana.

Lupiinit kerätään jätesäkkeihin. Tehokkain tapa lupiinien keräämiseen ja uudelleen kasvamisen ehkäisyyn on poistaa lupiinit maasta juurineen kukintavaiheessa, ennen kuin ne ehtivät pudottaa siemenet maahan. Juuripaakun nostaminen maasta tapahtuu helposti lapion avulla. Ylimääräinen multa on kopisteltava pois juurista ennen kasvin säkittämistä, jottei säkkien paino kasva liian raskaaksi turhasta maa-aineksesta.

Suljetut säkit voidaan toimittaa maksutta Majasaaren jätekeskukseen. Jätesäkkejä vietäessä tulee ilmoittaa, mitä jätettä säkeissä on. Talkoolaiset voivat jättää suljetut jätesäkit myös teiden varsille, jolloin jätesäkkien sijainnit tulee ilmoittaa Kajaanin kaupungin verkkosivujen palautepalvelun kautta osoitteessa https://asiointi.kajaani.fi/eFeedback  tai soittamalla numeroon 08-61551.

Talkooalueeseen kuuluvat kaupungin omistamat maa-alueet ja lisäksi talkoolaisten omassa omistuksessa olevat alueet.

Lupiini on haitallinen vieraslaji, joka leviää aggressiivisesti tuhoten alueen alkuperäisen kasvillisuuden. Lupiini on merkittävä syy luonnon monimuotoisuuden köyhtymiseen.

Lisätietoja:

Kajaanin kaupungin vaihde

08-61551
Avoinna
ma-to klo 8.00-16.00
pe klo 9.00-15.00

Uusimmat