Olet täällä

3.7.2020 - 14:37

Kainuun Voima Oy:n omistus siirtyi kokonaan Kajaanin kaupungille 1.7.2020 alkaen

Kajaani sininen 2019
Kajaanin kaupunki ja UPM Energy Oy omistivat puoliksi Kainuun Voima Oy:n (KAVO Oy) osakekannan.

Kajaanin kaupunki ja Kajaani Oy perustivat KAVO Oy:n vuonna 1986. KAVO Oy omistaa Tihisenniemelle, entisen paperitehtaan läheisyyteen rakennetun lämpövoimalaitoksen ja 3 Kajaanijoessa sijaitsevaa vesivoimalaitosta. 1.7.2020 allekirjoitetulla kaupungin ja UPM:n välisellä kauppakirjalla omistus siirtyi kokonaan kaupungille.

Kajaanin kaupunginvaltuusto hyväksyi 18.5.2020 kaupungin ja UPM Energy Oy:n välisen kauppasopimuksen KAVO Oy:n omistuksesta. Kajaanin kaupunki on perustanut Kajaanin Energiatuotanto Oy:n, joka osti UPM Energy Oy:ltä sen omistaman KAVO Oy:n osakekannan, 50 % osakkeista. Kajaanin kaupunki omistaa Kajaanin Energiatuotanto Oy:n osakekannasta 100 %. Osakekannan lisäksi kaupan yhteydessä Kajaanin Energiatuotanto Oy:lle siirtyivät kauppakirjassa yksilöidyt UPM Energy Oy:n asiakassopimukset ja niihin liittyvät oikeudet ja velvollisuudet (höyryntoimitus- ja myyntisopimukset).

Kajaanin kaupunki osti KAVO Oy:n osakekaupan yhteydessä suoraan omistukseensa UPM Energy Oy:n ja UPM-Kymmene Oyj:n omistamat 5 kiinteistöä, joiden vesivoimaa ja maa-aluetta käytetään vuokrasopimuksen perusteella KAVO Oy:n vesivoimatuotannossa (kiinteistöt Ämmä-Koivukoski, Koskipyörre, Lukkarinvesi, Karolineburg ja nimetön 205-10-61-1). Kiinteistöjen omistajien ja KAVO Oy:n välinen  vuokrasopimus vesi- ja maa-alueiden vuokraamisesta siirtyi Kajaanin kaupungille.

Kajaanin Energiatuotanto Oy maksoi UPM Energy Oy:lle osakkeiden kauppahintana 17,9 milj. € ja Kajaanin kaupunki kiinteistöjen kauppahintana UPM Energy Oy:lle ja UPM-Kymmene Oyj:lle yhteensä 1,1 milj. €.

Lisätietojen antaja: Jari Tolonen kaupunginjohtaja, puh. 044 710 0303, jari.tolonen(at)kajaani.fi

Uusimmat