Olet täällä

4.1.2018 - 15:39

Kainuun pelastuslaitoksen tiedote: Kainuun tykkylumiongelmat

Kello 14.00 aikaan Loisteen sähkönjakelun keskeytyksen piirissä on edelleen noin 1100 asiakasta. Merkittävimmät häiriöt ovat Ylä-Kainuun alueella; Suomussalmella ja Hyrynsalmella. Kainuun maakunnan alueella teleoperaattoreilla on häiriötä muutamilla tukiasemilla, eri puolilla maakuntaa.

Vaaratiedote on vielä toistaiseksi voimassa. Kainuun alueella olevien taajamien paloasemat ovat edelleen miehitettyinä.

Kainuun alueelle odotetaan lumisateita seuraavien vuorokausien kuluessa lisää ja lämpötilaennusteet näyttävät nollakelistä aina reilun viiden asteen pakkasia. Ilmatieteenlaitoksen mukaan tilanne voi pahentua perjantain ja lauantain lumisateiden vuoksi. Viiden vuorokauden sade-ennuste lisää ilmatieteenlaitoksen mukaan lisälumikuormaa 10–20 kg neliömetriä kohti.Tykkylumikuormaltaan koko Kainuun alue on runsainta aluetta ja tilanne näyttäisi jatkuvan lähivuorokausienkin ajan.

Edellä esitetyn tilannekuvan mukaisesti Kainuussa tulee varautua edelleenkin sähkönjakeluhäiriöihin ja niistä aiheutuviin vaikutuksiin.

Tilanteen odotetaan pahenevan perjantaista alkaen, joten Kainuun pelastuslaitos määrittelee tilanteen vaativaksi pelastustehtäväksi ja ottaa kokonaistilanteesta johtovastuun tänään klo 14:15. Pelastuslaitos valmistautuu pyytämään Puolustusvoimia osallistumaan pelastustoimintaan.

Puolustusvoimien kalustoa tarvitaan varmistamaan häiriöalueilla tapahtuva hätäpuheluiden soittaminen ja viranomaisradioverkon toimivuus.

Pelastuslaitokseen voi ottaa yhteyttä tarvittaessa puhelinnumeroon 044 7100 112.

KAINUUN PELASTUSLAITOS

Uusimmat