Olet täällä

19.3.2020 - 15:06

Kainuun musiikkiopisto aloittaa etäopetuksen 23.3.2020

Kainuun musiikkiopisto
Kainuun musiikkiopisto aloittaa etäopetuksen 23.3.2020 alkaen yksilöopetuksessa, musiikin perusteiden opetuksessa sekä soveltuvilta osin ryhmäopetuksessa. Opetusmuotoa hyödynnetään 13.4.2020 saakka tai tarpeen vaatiessa pidempäänkin.

Etäopetusta ei pystytä järjestämään tanssin, Kajaanin Puhallinorkesterin, Kajaanin Mieslaulajien, Kaukametsän kamarikuoron ja Kaukametsän kamariorkesterin osalta.

Lukukausimaksuja ei korvata asiakkaille palvelujen keskeytyksen vuoksi. Maksukorvausperiaatteita tullaan kuitenkin tarkastelemaan palveluiden palauduttua normaaleiksi.

Yksilöopetuksessa etäopetus järjestetään pitämällä soittotunnit videoyhteyden avulla opettajan ja oppilaan yhdessä sopimaa etäyhteyskanavaa käyttäen. Opettajat ottavat yhteyttä oppilaisiinsa ja sopivat tarkemmin toimintatavoista.

Soitinvalmennuksessa, soitinkarusellissa ja muussa pariopetuksessa opettaja pitää jokaiselle oppilaalle oman pienen etäsoittotunnin samalla tavalla kuin yksilöopetuksessakin. Soitinkarusellissa jatketaan samalla soittimella koko etäopetusjakson ajan.

Muskarissa ja Marjukkaisissa opettajat kuvaavat oppilaille videoita, joiden avulla voi kotona musisoida vaikka koko perhe. Videot ovat käytettävissä vapaasti perheen oman aikataulun mukaan. Huoltajille lähetetään linkit videoihin.

Musiikin perusteissa opettajat lähettävät oppilaille tehtäviä ja sopivat tarkemmin toimintatavoista.

Muussa ryhmäopetuksessa ei pääsääntöisesti pidetä etäharjoituksia liveyhteydellä, mutta opettajat järjestävät etäopetusta muilla menetelmillä, esim. videoita ja äänitteitä lähettämällä ja etätehtäviä antamalla. Opettajat ottavat yhteyttä oppilaisiin ja sopivat tarkemmin toimintatavoista.

Joudumme myös perumaan tanssinäytökset tältä keväältä, koska tanssiryhmillä ei ole mahdollisuutta harjoitella näytöksiä varten.

Erikoiskoulutusryhmiin pyrkiminen järjestetään heti kun se on mahdollista.

Tanssin syventävien opintojen lopputöiden kirjalliset osuudet on suositeltavaa tehdä itsenäisesti valmiiksi toiminnan keskeytyksen aikana.

On tärkeää, että musiikkiharrastus pääsee jatkumaan muuttuneista olosuhteista huolimatta, ja samalla osa arkirutiineista saadaan turvattua poikkeusoloissakin. Mukavaa musisointia!

 

 

 

 

Uusimmat