Olet täällä

10.11.2015 - 9:32

Kainuun keskussairaala säilyy ympäri vuorokauden päivystävänä sairaalana

Kasvi ja joki. Kuva: Jonna Kallunki
Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto toteaa, että viikonloppuna syntyneessä sote-ratkaisussa Kainuuseen tulee itsehallintoalue ja keskussairaala säilyy päivystävänä sairaalana.

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto toteaa, että viikonloppuna syntyneessä sote-ratkaisussa Kainuuseen tulee itsehallintoalue ja keskussairaala säilyy päivystävänä sairaalana.

- Itsehallintoalue vastaa palvelujen järjestämisestä ja palvelutuotannosta. Hallitusryhmien sote-esityksen mukaan Suomeen perustetaan 18 itsehallintoaluetta ja 15 sote-aluetta. Kolme aluetta järjestää sote-palvelut yhteistyössä toisen alueen kanssa. Vielä ei tiedetä, mitkä alueet toimivat yhdessä toisten kanssa, ja yhteistyön muodot tarkentuvat vielä jatkovalmistelussa.

Ahopelto korostaa, että ratkaisu ei aiheuta Kainuussa merkittäviä muutoksia myöskään vuoden 2019 alusta voimaan astuvan uudistuksen jälkeen. Henkilöstön osalta mitään olennaisia muutoksia ei ole tiedossa.

Sote-ratkaisussa sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitus irrotetaan kuntien rahoituksesta. Kuntien tehtäväksi uudessa mallissa jää muiden tehtävien ohella myös mm. terveyden edistäminen. Valtioneuvosto ohjaa palvelutuotantoa ja yhteistyötä yli itsehallintoalueiden rajojen. Uusi sote-ratkaisu sisältää myös linjauksen siirtymisestä yksikanavaiseen rahoitukseen.

Lisätietoja Maire Ahopelto, kuntayhtymän johtaja, p. 044 777 3033.

Uusimmat

Kajaanin tiedotuslehti
23.5.2019
"Kajaanin kaupunki on hyvä paikka asua. Kajaani on tunnelmaltaan pikkukaupunki, jonka keskustassa miltei kaikki palvelut ja paikat ovat saavutettavissa kohtuullisen kävelymatkan vaivalla...
Nuorisotalo wanha vesilaitos
21.5.2019
Kajaanin kaupunki ilmoittaa myytäväksi niin sanotun Nuorisotalo Wanha vesilaitos -rakennuksen. Se sijaitsee osoitteessa Kauppakatu 1b.
Eduskuntavaalit 2019 banneri (Jukka Laukkanen)
16.5.2019
Vuoden 2019 europarlamenttivaalit toimitetaan kaikissa jäsenvaltioissa vaaliajanjaksolla 23.-26.5.2019. Suomessa vaalipäivä on sunnuntai 26.5.2019...