Olet täällä

12.6.2017 - 11:16

Juho Karjalainen 15.6.–3.9.2017 Kajaanin taidemuseossa

Juho Karjalainen: Vieras, 2016
Kajaanin taidemuseon kesänäyttely avaa areenan Säräisniemellä Oulujärven länsilaidalla syntyneen ja siellä lapsuutensa viettäneen taidegraafikko Juho Karjalaisen maalauksellisille akvatintavedoksille, joiden syövytystekniikka on Karjalaisen itsensä kehittämä.

”En koe maailmaa lineaarisena tai jyrkkärajaisena, vaan valojen vaihteluna. Valoissa ja varjoissa on se salaisuus, joka kiinnostaa itseäni niin paljon, että jaksan tutkia sitä.”

Karjalaisen teoksille on ominaista niukka väriskaala, joka vaihtelee yksivärisyydestä mustavalkoisuuteen. Taiteilijan mukaan mustavalkoisuus yksinkertaistaa ja auttaa tuomaan teoksesta esille olennaisen kun taas väri on kertova elementti, se on sama kuin lauseeseen lisätyt laatusanat. Ne muutamat värit, joita Karjalainen mustan lisäksi käyttää, ovat tarkkaan harkittuja ja niillä on hänelle itselleen vahva merkitys.

Karjalainen tunnetaan ihmistä kuvaavista teoksistaan, joissa näkyy ihmisen saumaton sopeutuminen luontoon mutta samalla myös ihmisen yksinäisyys. Tuotannosta löytyy lisäksi pilvitutkielmia, mytologisia ja kirjallisia aiheita kuten Ikaros ja Kullervo, sekä eläinaiheita, joista susi edustaa uusinta tuotantoa.

Kaikille avoimet näyttelyn avajaiset keskiviikkona 14.6. klo 18-19. Tervetuloa!

Lue lisää näyttelystä

KAJAANIN TAIDEMUSEO, Linnankatu 14, avoinna su-ti ja to klo 10-17, ke klo 12-20, pe-la suljettu. Avoinna lisäksi pe-la 7.-8.7. klo 10-17 sekä la 19.8. klo 12-16.

Teoskuva: Vieras, 2016, syövytys messinkilaatalle, kuva Martti Kapanen

Uusimmat