Olet täällä

30.11.2018 - 14:26

Itsenäisyyspäivänä on useita tilaisuuksia Kajaanissa

Itsenäisyyspäivä vietetään 6.12.2018
Itsenäisyyspäivä alkaa torstaina 6.12.2018 seppeleenlaskuilla Kajaanissa.

Itsenäisyyspäivä alkaa Kajaanissa seppeleenlaskuilla kello 9.30 Sankaripatsaalle ja Vakaumuksensa puolesta kaatuneiden haudalle.

Kello 10 ovat jumalanpalvelukset Kajaanin ja Vuolijoen ev.lut. kirkoissa sekä liturgia Kajaanin ortodoksisessa kirkossa. Vuolijoen kirkossa saarnan ja liturgian kirkossa toimittaa Anneli Toppinen. Kirkon jälkeen kunniakäynti sankarihaudoilla. Itsenäisyyspäivän juhla ja kahvitus ovat Vuolijoen seurakuntatalolla.

Itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlaa vietetään Kaukametsän salissa kello 14. Kajaanin kaupungin tervehdyksen juhlaan tuo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teuvo Hatva ja juhlapuheen pitää Kainuun Sanomain päätoimittaja Markus Pirttijoki. Juhlassa luovutetaan myös Kajaanin kulttuuripalkinto 2018. Juhlassa ohjelmaa esittävät Kajaanin puhallinorkesteri ja Kajaanin Mieslaulajat johtajanaan Ari Tamminen, Ballet Kaukametsän tanssijat sekä Kainuun musiikkiopiston esiintyjät. 

Kodeissa, virastoissa, liikkeissä ja laitoksissa pyydetään pitämään palavat kynttilät ikkunoissa Suomen 101-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi kello 18-20.

 

Uusimmat

Koulurauhajulistus
19.8.2019
Koulurauha julistettiin Kajaanissa 20. elokuuta, kun nuoret lukivat kirjoittamansa Koulurauhan julistuksen. Tapahtuma oli aloitus lukuvuoden 2019–...