Olet täällä

10.2.2020 - 14:14

Herkkä ja vilpitön uusperhedraama Syyllinen ensi-iltaan 15. helmikuuta

Syyllinen_2_Kuva_Ia_Samoil.jpg
Sanna Heikkisen kirjoittama ja ohjaama näytelmä käsittelee uusperheproblematiikkaa, vanhemmuutta ja syyllisyyttä.

Näytelmä tapahtuu tänä päivänä pienessä kaupungissa jossakin päin Suomea. Uusperheen vanhemmat Päivi ja Timo kamppailevat parisuhteeseen, vanhemmuuteen ja perheensä arkeen liittyvien ongelmien kanssa.

Miten saada yhdistettyä perhe, kun ulkopuolelta tulevia muuttujia, vaikuttajia ja eri suuntiin repiviä tahoja on läsnä lukuisia? 

Voisivatko kaikki perheenjäsenet olla onnellisia, vai kenen onnen ehdoilla toimitaan? 

"Esityksen koreografia on Heidi Naakan käsialaa. Hän työskentelee Helsingin kaupunginteatterin tanssiryhmässä, Helsinki Dance Companyssä tanssijana.
"Olen kovasti kiitollinen, että olen saanut mahdollisuuden vierailla Kajaanin kaupunginteatterissa ja tehdä juuri tähän näytelmään koreografian. Tässä näytelmässä tanssille on kunnianhimoisesti annettu mahdollisuus kertoa näytelmän tarinaa ja viedä näytelmää eteenpäin." sanoo Naakka.

Syyllinen on Naakan ensimmäinen teatterikoreografia. Kajaanin kaupunginteatteri sen sijaan on hänelle tuttu paikka, sillä vuonna 1997 Naakka näytteli yhden päärooleista Sydän Vabisee -nuorisomusikaalissa."

Esitystä on tehty myös yhteistyössä kainuulaisten opettajien sekä perhetyöntekijöiden kanssa. Näihin sidosryhmiin on kuulunut muun muassa sosiaali- ja perhetyötekijöitä sekä perheterapeutteja. He ovat päässeet tutustumaan teatterin tekemiseen ja käsittelemään heille ammattinsa kautta tuttuja ilmiöitä teatterissa.

”Me teatterilaiset puolestaan olemme saaneet sidosryhmistä peilin ja keskustelukumppanin. Yhteinen työskentely on syventänyt esityksen teemoihin liittyvää tietämystämme ja ymmärrystämme." kertoo Heikkinen.

Näytelmä saa ensi-iltansa teatteritalon näyttämöllä lauantaina 15.2. klo 19.

Ilahtuta ystävää, jaa teatterielämys ystävän kanssa!
Ystävänpäivätarjous näihin esityksiin: pe 14.2. klo 19, ke 19.2. klo 13 ja pe 28.2. klo 19.
Lue lisää » 
 

Osta lippu » 

 

Uusimmat