Olet täällä

6.5.2019 - 13:41

Eurooppa-päivä Kajaanissa 9.5.2019

Eurooppapäivä 9.5. kuva Kainuun liitto
Eurooppa-päivä on Euroopan rauhan ja yhtenäisyyden päivä, jota vietetään vuosittain 9.5. Tänäkin vuonna Eurooppa-päivää juhlistetaan Kajaanissa yhteistyössä useiden toimijoiden kesken. Tapahtuma käynnistyy nuorten eurovaalipaneelilla BioRexissä, jatkuen avoimella yleisötapahtumalla Raatihuoneentorin ympäristössä ja Ohjaamo Nupassa.

12.30–13.30 Nuorten eurovaalipaneeli BioRexissä

Kajaanin BioRexissä 9.5.2019 klo 12:30–14:00 järjestettävään nuorten eurovaalipaneeliin on lupautunut ehdokkaita kuudesta eri puolueesta. Tilaisuuden juontavat maakunnallisen nuorisovaltuuston Silja Inkamo ja Eetu Koski.

Yleisö toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi paikan päälle, mutta tilaisuus myös streamataan, joten sitä voi seurata melkein missä tahansa. Lähetyksen löydät YouTubesta nimellä ”Nuorten eurovaalipaneeli 2019”. Kanava avataan tuntia ennen lähetystä.

Vaalipaneelissa on myös käytössä interaktiivinen, selainpohjainen palvelu Screen.io, joka mahdollistaa yleisön osallistumisen. Kysymyksiä panelisteille voi toimittaa ennakkoon verkkolomakkeen kautta aina 6.5. saakka. Kainuun maakunnallinen nuorisovaltuusto kokoaa näistä tilaisuuden rungon.

13.00–18.00 Avoin toritapahtuma Raatihuoneentorilla ja entisen Lindex-myymälän tiloissa

Päivän päätapahtuma on yleisölle avoin tapahtuma Raatihuoneentorilla klo 13:00–18:00. Toritapahtumalla on useita eri yhteistyökumppaneita omine aktiviteetteineen ja esittelypisteineen. Yleisölle on kahvi-, tee- tai mehutarjoilu.

Demokratiaan kuuluu muitakin vaikuttamisen keinoja kuin politiikka. LaunchPad Finland järjestää Twittermyrskyn aiheesta ”Demokratia ja minä” klo 12–16. Lisätietoja: Launch Pad Finland ry tai katia.launchpad(at)gmail.com.

Oulujärvi Leaderin Sinun maaseutusi 2020 -mielikuvapaja klo 13 – 16 toteutetaan entisen Lindexin tiloissa. Tule ja valitse kuva, joka parhaiten vastaa sinun toiveitasi tulevaisuuden maaseudusta. 100 ensimmäiselle osallistujalle on luvassa keväinen kiitoslahja ja osallistuneiden kesken suoritetaan yllätysämpäriarvonta tasatunnein klo 14, 15 ja 16. Lisätietoja: Oulujärvi Leader.

Mobile Build & Play Academy innostaa luovaan leikkiin! Kyseessä on innovatiivinen, turvallinen, kokoontaitettava ja helposti kuljetettava leikkipuisto, joka koostuu erikokoisista palikoista. Leikeissä on mahdollisuus käyttää mielikuvitusta ilman rajoja rakentaakseen leikkipaikan itselleen luovasti ja yhdessä toimien.
Lisätietoja: Build & Play Academy

Ohjaamo Nupan kansainväliset nuoret tarjoavat torilla kahvia ja jakavat ilmapalloja, ja voit jutella heidän kanssaan siitä, kuinka kajaanilaisillakin nuorilla on mahdollisuus lähteä Eurooppaan tai muualle maailmaan vapaaehtoiseksi. Erilaista tekemistä löytyy joka lähtöön ja omaa osaamistaan ja kielitaitoaan pääsee kokeilemaan sekä itsenäistymään uusissa seikkailuissa.
Lisätietoa: http://www.kajaani.fi/fi/palveluopas/nuoriso/kansainvalinen-toiminta.

Kainuun Nuotan hallinnoima Monikulttuurinen toimintakeskus Monika ja maahanmuuttajia palveleva yhdistys Etnika Kainuu ry esittelevät toimintaansa. Monika on ilmainen, kaikille avoin monikulttuurinen toimintakeskus, jonka toimintaan ovat tervetulleita sekä kantasuomalaiset että ulkomailta tulleet.  Monikassa on rento ilmapiiri ja tutustut uusiin, eri kulttuureista tuleviin ihmisiin. Etnika Kainuu ry toimii vapaaehtoispohjalta ja tarkoituksena Kainuussa asuvien ulkomaalaisten auttaminen, neuvonta, ohjaaminen, kotoutumisen ja työllistymisen yleisten edellytysten edistäminen.

Kainuun / Pohjois-Pohjanmaan ELY -keskuksen esittelypisteellä on tarjolla tietoa sen tarjoamista palveluista, kuten rakennerahastorahoituksesta sekä maaseuturahoituksesta. EURES -työnvälityksen henkilöstö kertoo mahdollisuuksista hakea töitä ja työskennellä Euroopan alueella.

Omat esittelypisteensä on myös Kainuun työvoimayhdistyksellä sekä tietysti järjestävällä taholla, eli Europe Direct Kainuulla, jonka perustehtävä on jakaa Eurooppa-tietoutta.

15.00–19.00 Yhteinen keittiö Ohjaamo Nupassa

Ohjaamo Nupassa on Eurooppa-päivänä klo 15–19 keittiö auki eurooppalaisuuden hengessä. Kaikki ovat tervetulleita mukaan – joko kokkaamaan, koristelemaan, kattamaan, seurustelemaan ja syömään! Järjestäjät: Ohjaamo Nuppa ja Kajaanin Seurakunta.

Lisätietoja

Kainuun liiton verkkosivulla https://www.kainuunliitto.fi/eurooppapaiva2019 tai
Europe Direct Kainuun perustamalla tapahtumasivulla Facebookissa.

Uusimmat