Olet täällä

18.6.2020 - 17:21

Eino Leino näytelmäristeilyt kesällä 2020

Eino Leino kuvaaja Henri Karjalainen.
Suomen kansallisrunoilijana tunnettu Eino Leino nousee kesällä 2020 höyrylaivan kyytiin matkatakseen Oulujärven maisemiin. Elämäni virvatuli - risteilyllä Leinon kanssa on monologimuotoinen näytelmäristeily, joka kuljettaa katsojat yhdessä Leinon kanssa runoilijan lapsuuden ja nuoruuden maisemien kautta Leinon runoilijantien taipaleelle.

Vaarakollektiivi 16.6.2020

Höyrylaiva kuljetti Leinon kotitalosta Hövelönlahdelta koulutielle ja suureen maailmaan, nyt se tuo runomestarin takaisin kotimaisemiinsa. Dramaturgia kulkee sen mukaan mitä Leinolle tulee mieleen matkan varrella, tutuissa maisemissa. Elämänsä kanssa tappelevan taitelijan tarinassa käydään pitkälti lävitse mestarin ruonoilijantien eri vaiheet., Leinon saappaisiin astunut näyttelijä Sami Sainio kertoo.

Vuonna 1920 rakennettu höyrylaiva Kouta on omiaan kuljettamaan Leinoa. Tarkkaa tietoa ei ole, mutta Leinon voi hyvin kuvitella istahtaneen saman laivan kannelle jo eläessään. Paikkaan sidotun näytelmän ydintä ovat myös Leinon lapsuuden ja nuoruudenmaisemat Kajaaninjoki, Hövelönlahti sekä sielunmaisemaksi muodostunut Oulujärvi. 

Sainio tekee Leinonsa erinomaisesti. Etenkin sisällä salongissa hän on välillä tulta ja tappuraa ja taistelumieltä, välillä elämänsä loppupuolella lapsuuttaan itku silmässä muisteleva mies.
Seppo Turunen, Kainuun Sanomat

Kolmeen näytökseen jaettu draamallinen risteily tarjoaa ihmisille myös aikaa nauttia maisemista ja höyrylaiva Koudan tarjoiluista. Laivassa on lämmin ja katettu salonki. Laivan kahvio & baari palvelee koko risteilyn ajan.

Näytelmäristeilyt kesällä 2020

4.7. klo 19
21.8. klo 19
22.8. klo 19
28.8. klo 19
3.9. klo 18
4.9. klo 18
5.9. klo 18
10.9. klo 18
11.9. klo 18
12.9. klo 18

Risteilyn lähtö- ja paluusatama on Kajaanin Kalkkisillan laituri osoitteessa Kalkkisillantie 4, Kajaani.

Liput 58 €, ryhmälippu yli 5 hengen ryhmille 50 € / hlö

Kuva: Henri Karjalainen.

www.vaarakollektiivi.fi

*********
PENTTI HEIKKISEN ELÄMÄ JA TYÖT - ÄÄNIKIRJA
Pentti Heikkisen elämä ja työt on Jonne Putkosen kirjoittama turbulentti komedia yhden työläisen elämänmittaisesta tarpomisesta sodanjälkeisestä ajasta Talvivaaraan.
Kuunneltavissa Spotifysta, Applen Podcastit – sovelluksesta ja monesta muusta suoratoistopalvelusta sekä osoitteesta https://penttiheikkinen.podbean.com/

OTA JA KUUNTELE VAARAN PODCASTIT

SYDÄNÄÄNIÄ
Sydänääniä on Vaaran Karoliina Kuvajan synnytyskokemuksia käsittelevä podcast-sarja. Uusi jakso viikoittain keväällä 2020. sydanaaniapodcast.com

ESIRIPPUKUNTA
Vaara-kollektiivin kymmenosainen Esirippukunta rymistelee suoraan teatterin ja yhteiskunnan kulissien taakse selvittämään, miten ammattiteatteri voi pienissä kaupungeissa. https://esirippukunta.podbean.com/
Vaaran podcastit löydät suosituimmista suoratoistopalveluista, mm. Podbeanissa, iTunesissa, Spotifyssa

Tulossa syksyllä 2020 vauvateatteria ja uusia lastenteatteriesityksiä!

Uusimmat