Olet täällä

20.8.2020 - 12:35

Eino Leino näytelmäristeilyt elo-syyskuussa

Sami Saino Leinon roolissa kuva Henri Karjalainen.jpg
Suomen kansallisrunoilijana tunnettu Eino Leino nousee elo-syyskuussa höyrylaivan kyytiin matkatakseen Oulujärven maisemiin. Risteilyllä Leinon kanssa on draamallinen näytelmäristeily, joka kuljettaa katsojat yhdessä Leinon kanssa runoilijan lapsuuden ja nuoruuden maisemien kautta Leinon runoilijantien taipaleelle.

Vuonna 1920 rakennettu höyrylaiva Kouta on omiaan kuljettamaan Leinoa. Tarkkaa tietoa ei ole, mutta Leinon voi hyvin kuvitella istahtaneen saman laivan kannelle jo eläessään. Paikkaan sidotun näytelmän ydintä ovat Leinon lapsuuden ja nuoruudenmaisemat Kajaaninjoki, Hövelönlahti sekä sielunmaisemaksi muodostunut Oulujärvi.

Kolmeen näytökseen jaettu draamallinen risteily tarjoaa ihmisille myös aikaa nauttia maisemista ja höyrylaiva Koudan tarjoiluista. Laivassa on lämmin ja katettu salonki. Laivan kahvio & baari palvelee koko risteilyn ajan.

Kesän aikana kiitettyä näytelmäristeily on saanut runsaasti mediahuomiota. Leino risteilystä on kirjoitettu muun muassa Kotimaa -lehdessä ja Kalevassa. Säiden salliessa Ylen Egenland ohjelma on myös tulossa kuvaamaan Leino risteilyä syyskuussa tehdessään Ärjänsaareen keskittyvää jaksoa.

Kesällä, Runon ja suven päivänä, näyttelijä Sami Saino julkaisi yhdessä työryhmänsä kanssa myös runovideon Leinon runosta Vapaa mies. Runsaasti katsojia somessa kerännyt runovideo on nähtävissä höyrylaiva Koudan Facebook -sivuilla ja Koudan Youtube -kanavalla.

ESITYKSET

22.8. klo 19 (loppuunmyyty)
28.8. klo 19
3.9. klo 18
4.9. klo 18
5.9. klo 18
10.9. klo 18
11.9. klo 18
12.9. klo 18

Risteilyn lähtö- ja paluusatama on Kajaanin Kalkkisillan laituri osoitteessa Kalkkisillantie 4, Kajaani.

LISÄTIEDOT WWW.VAARAKOLLEKTIIVI.FI
LIPUT WWW.OULUJARVIRISTEILYT.FI

 

Uusimmat

Kajaanin Vesi logo
25.11.2020
Vesihuoltopalveluista perittävät maksut on päivitetty Kajaanin Vesi -liikelaitoksen hin-nastoon 1.1.2021 alkaen. Hintojen korotusvaikutus talous- ja jätevesiliittymäisille kiinteistöille on...