Olet täällä

12.9.2017 - 13:49

Eeva-Maija Penttilältä teoslahjoitus Kajaanin taidemuseolle

Eeva-Maija Penttilän teoslahjoitus Kajaanin taidemuseolle
Kuvataiteilija Eeva-Maija Penttilä lahjoittaa Kajaanin taidemuseolle kaksi suurta akryylimaalaustaan: ”Irti” ja ”Lentoon”, molemmat vuodelta 2006. Maalaukset ovat olleet esillä Penttilän yksityisnäyttelyssä ”Pesä, paja ja pukuhuone” Kajaanin taidemuseossa vuonna 2006-2007.

Taiteilija kuvailee teoksia seuraavasti: ”Molemmat maalaukset kuuluvat  kokonaisuuteen ”Illuusio vapaasta liikkeestä”. Ne ovat olleet esillä myös  Helsingissä Stoan galleriassa. Niissä vapaa muoto leijailee kevyesti tuulen ja valon kannattelemana. Liike on kuitenkin melkein näkymättömästi kiinni sidottuna.” Eeva-Maija Penttilä (s. 1948, Tampere) on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta ja on työskennellyt sekä kuvataiteilijana että kuvataiteen opettajana. Hänen teoksiaan on mm. Kajaanin kaupungin, Oulun yliopiston ja Eduskunnan taidekokoelmissa.

http://www.eevamaija.info/

Lisätietoja Kajaanin taidemuseo, Pirjo Immonen, p. 044 7100 461.

Uusimmat

Suomen liput itsenäisyyspäivänä 06122016
17.11.2017
Lapsi- ja perhejärjestöt yhdessä lapsiasiavaltuutetun kanssa kannustavat kaikkia mukaan liputtamaan lapsen oikeuksien puolesta. Sisäministeriö on jo usean vuoden ajan määrännyt valtion virastot...