Olet täällä

7.1.2016 - 16:04

Antti Leinosen palkittuja luontovalokuvia Kainuun Museossa

Antti_Leinosen_luontovalokuva
Kainuun Museon galleriahuoneessa avautuu sunnuntaina kuhmolaisen Antti Leinosen palkituista luontovalokuvista koottu näyttely. Kuvat on valikoitu vuosilta 1975-2015.

Antti Leinosen palkittuja luontovalokuvia Kainuun Museossa

Kainuun Museon galleriahuoneessa avautuu sunnuntaina kuhmolaisen Antti Leinosen palkituista luontovalokuvista koottu näyttely. Kuvat on valikoitu vuosilta 1975-2015. Ensimmäiset palkintonsa Leinonen sai pöllökuvillaan ja viimeksi viime vuonna hän voitti Vuoden Luontokuva -kilpailun hirvien siluettikuvalla.

Leinonen on saanut yli 40 palkintoa valokuvakilpailuissa. Hän on osallistunut Suomessa Vuoden Luontokuva -kilpailuun säännöllisesti ja palkintoja niistä on kertynyt lähes 20. Kilpailun voittajaksi hänen kuvansa on valittu nyt kolme kertaa.        

Palkintoja on tullut myös kansainvälisissä kilpailuissa. BBC:n järjestämissä kilpailuissa Leinonen on palkittu 13 kertaa. Eurooppalaisten kansallisten luontokuvajärjestöjen kattojärjestö IFWP on valinnut Leinosen ahmakuvan Euroopan parhaaksi luontokuvaksi vuonna 2009 ja aiemminkin hän on saanut pienempiä tunnustuksia tässä vuosittaisessa katselmuksessa.

Antti Leinonen pitää valokuvakilpailuihin osallistumista vaivattomana ja jännittävänä tapana käyttää kuviaan. Menestystä ei koskaan voi tietää etukäteen. Leinosen mukaan kilpailuosallistuminen on verrattavissa melkein lottoamiseen, sillä sattumalla on kilpailuissa niin iso rooli.

Leinonen on pitänyt valokuvistaan useita näyttelyitä ja hän on julkaissut kahdeksan omaa kirjaa. Viimeisin teos Ahman kintereillä valittiin vuoden luontokirjaksi vuonna 2012. Leinosen valokuvanäyttely jatkuu Kainuun Museossa helmikuun loppuun asti.

Lisätiedot Antti Mäkinen museonjohtaja, p. 044 7100450 antti.makinen(at)kajaani.fi ja Antti Leinonen luontovalokuvaaja p. 0400 163239 aleinonen(at)netti.fi

_____________________

Kainuun Museossa esillä perusnäyttely ja Teatteripukuja 17.1.-13.3.
galleriahuoneessa Antti Leinosen palkittuja luontokuvia 10.1.-28.2.

Museo avoinna ma, ti, to, pe, su 12-16, ke 12-19, vapaa pääsy

Uusimmat