Olet täällä

Kansainvälinen toiminta

EVS vapaaehtoinen Enrica Sensitivo

YLEISTÄ KANSAINVÄLISESTÄ NUORTEN TOIMINNASTA

Kajaanin kaupunki on mukana eurooppalaisessa Erasmus + –ohjelmassa. Sen myötä Kajaanista on mahdollisuus lähteä Erasmus +-ohjelmassa mukana oleviin maihin nuorisovaihtoon tai vapaaehtoispalveluun. Tällä hetkellä Kajaanin kaupungilla on olemassa toimivaa yhteistyötä muun muassa Espanjan ja Italian kanssa. Erasmus +-ohjelman kautta on myös mahdollisuus päästä erilaisiin seminaareihin ja tapahtumiin kotoisassa Suomessa tai jopa ulkomailla!

Kajaanin kaupunki toimii myös vastaanottavana tahona Erasmus + –ohjelmassa, minkä myötä eurooppalaisilla nuorilla on mahdollisuus tulla Kajaaniin nuorisovaihtoon tai vapaaehtoispalveluun.

Kajaanin kaupungilla on mahdollisuus toimia koordinoivana tahona vapaaehtoispalvelussa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi järjestö tai toinen kunta voi halutessaan lähteä mukaan vapaaehtoispalvelutoimintaan, vaikkei aiempaa kokemusta siitä olisi. Kansainvälisen vaihdon ja liikkuvuuden keskus CIMO/Opetushallitus järjestää tarvittaessa koulutuksia Kajaanissa.

Nuorisotalot ovat muutoinkin kansainvälisiä paikkoja, sillä yhden illan aikana nuoria voi olla talolla jopa kymmenestä eri kulttuurista. Nuorisotaloilla järjestetään vuoden mittaan kansainvälisiä iltoja, jotka pitävät sisällään ruokaa, tanssia, musiikkia sekä pelejä ja leikkejä eri kulttuureista.

Kajaanin kaupungin nuorisopalvelut osallistuvat myös maahan saapuvien turvapaikanhakijoiden kotiuttamiseen Kajaaniin järjestämällä erilaista vapaa-ajan toimintaa maahan saapuneille nuorille.

Kansainvälisyys on vahvasti läsnä Kajaanilaisissa oppilaitoksissa, Kainuun ammattiopistossa, Kajaanin lukiossa sekä Kajaanin ammattikorkeakoulussa.

Ajankohtaista nuorten kansainvälisyystoiminnassa syksy 2017

Kajaanin nuorisopalveluissa on kaksi italialaista EVS-vapaaehtoista Azzurra Giovannini ja Milena Pallotta. Heidän projektin teema on kansainvälisen nuorisotyön kehittäminen nuorisopalveluissa.
Jos sinulla on ideoita niin ota yhteyttä.
Oletko kiinnostunut työskentelemään vapaaehtoisesti Euroopassa tai haluat osallistua ensi kesänä Romaniassa tapahtuvaan nuorisovaihtoon ja olet yli 15-vuotias?  Ota yhteyttä nuorisopalveluihin  044 421 4358.
Kulttuuripaja Marilynillä on italialaisten kanssa nuorisovaihto tälle syksylle ja he kehittävät omaa kv.toimintaansa.

Lue nuorten aktiiviryhmästä FB Launch Pad Finland https://www.launchpadfinland.com/

Ohjaajille ja muulle Nupan henkilökunnalle on tarvittaessa Muut ja me – me ja muut tarinoita/koulutusta maahanmuuttajaharjoittelijoista, nuoriso-opiskelijavaihdossa olevista yms.
OTA YHTEYTTÄ!

 

Viimeksi muokattu

5.9.2017