Olet täällä

Opastetut kiertoajelut ja retket

Kajaanin Matkailuoppaat

Opastoiminta Kajaanissa 

Kajaanin Matkailuoppaat ry

KAJAANIN MATKAILUOPPAAT RY

Suomen Opasliiton valitsema Vuoden 2015 opas -yhdistys

Kajaanin matkailuoppaat ovat opastaneet matkailijoita ja esitelleet Kajaanin kaupunkia vuodesta 1976 lähtien.  Koulutetun oppaan avulla matkailija saa nopeasti ja edullisesti hyvän yleiskuvan kaupungista, sen historiasta ja nykypäivästä. Matkailija voi valita 1-2 tunnin peruskierroksen tai valmiiksi suunniteltuja teemakierroksia ja kohdekäyntejä. Kävelykierros on helppo toteuttaa ja kierroksella voi tutustua keskustan ja jokivarren nähtävyyksiin.

Opastamme suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi ja unkariksi. Kajaanin 21 matkailuopasta pystyvät opastamaan yhtä aikaa useitakin ryhmiä. Ohjelma toteutetaan aina ryhmän omien toivomusten mukaan. Kerro meille toiveesi ja me toteutamme sen!

suomifinland100-tunnus_sininen_rgb.jpg

Oppaat mukana valtakunnallisessa Suomi 100 -ohjelmassa
Kajaanin matkailuoppaat ovat mukana toteuttamassa Suomi 100 -juhlavuotta omalla hankkeellaan Kajaaninjoki ja jokivarren merkkihenkilöt sadan vuoden ajalta. Hanke on hyväksytty valtakunnalliseen Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan.

Pohjoisen Opas -lehden tekeminen vuodelle 2017
Oppaat ovat mukana tekamässä Pohjoisen Opas -lehteä, josta ilmestyy jo 27. vuosikerta. Lehteä jaetaan matkanjärjestäjillä, matkatoimistoihin ja muille yhteistyökumppaneille. Voit olla mukana ilmoituksellasi tukemassa opastoimintaa ja samalla kertomassa omasta yrityksestäsi tai yhdistyksestäsi laajalle lukijakunnalle.

Pohjoisen Opas 2016 (pdf)

Kerrontaa läheltä ja kaukaa tuleville - Kajaanin Matkailuoppaat ry:n 40-vuotishistoria
 

Aluepäivien yhteydessä 17.9.2016 julkaistiin Kajaanin matkailuoppaiden 40-vuotishistoria, joka sisältää oppaiden tarinoita Kajaanista sekä opasyhdistyksen historian vaiheita. Historian on koonnut ja taittanut Kajaanin matkailuoppaiden sihteeri Raija Elsinen.

Kerrontaa läheltä ja kaukaa tuleville, linkki verkkojulkaisuun

Valmiit teemaretket löytyvät täältä

Kajaanin matkailuoppaat vuonna 2017

Matkailuoppailta voi tilata myös lyhyen rooliopasesityksen, esite roolioppaista.

Roolihenkilöt

 

 

Viimeksi muokattu

18.6.2017