Olet täällä

Tapahtuma-aluekortti - Suvantoranta

Suvantoranta
Suvantorannan puisto

Kuvaus alueesta ja sijainti

Suvantoranta on Kajaaninjoen ja Kauppakadun sekä Niskantien välinen rantapuistoalue. Alue on pituudeltaan noin puoli kilometriä ja leveimmillään noin 75m. Alueeseen kuuluu muun muassa avointa nurmialuetta, kävelyteitä, taideteos, tiheämpää puustoaluetta sekä rannassa olevat aurinkokello ja suihkulähde. Alueesta on lähes yhtenäistä nurmialuetta noin 6000 m2. Katuosoite on Kauppakatu 6. Sijainti karttalinkkinä.

Hinnoittelu

Kaupungin yleisien alueiden ja katualueiden vuokrahinnasto, kts. maksurakennetaulukko sekä alueiden maksuluokituskartta. Lisätietoja antaa varaustoiminnasta vastaava.

Tapahtumasuositukset

Alue soveltuu yleisötapahtumiin, avoimiin tapahtumiin, piknik tms. tapahtumiin. Myös joenrannan hyödyntäminen tapahtumakäytössä on mahdollista. Alueella järjestetään talvisin lumimiilu-tapahtuma ja joenrannasta on lähtenyt soututapahtuma. Normaalisti puistokäytössä.

Pinnat ja rakenteet

Pitkä yhtenäinen nurmialue. Avointa nurmialuetta sekä tiheämpää puustoaluetta. Puiston poikki kulkee paikoittain sorakävelyteitä, Aluetta rajaavat kadun viereinen kävelytie sekä joenranta. Joenrannassa ovat aurinkokello, suihkulähde sekä laituri. Luoteisosassa on satamalaituri veneille ja itäosasta puistoa kulkee puro suihkulähteelle. Puiston länsiosassa sijaitsee taideteos.

Käytön rajoitukset

Käyttö ei saa aiheuttaa haittaa nurmipinnoitteelle, kasvustolle, patsaalle tai muille rakenteille.

Lupajärjestelyt ja käytössä huomioitavaa

Ennen tapahtumaa katselmus alueen käytöstä. Alueen siivoamisen järjestäminen ja tarvittavat luvat sekä ilmoitukset ovat järjestäjän vastuulla. Suurtapahtumat vaativat aina muun muassa tilapäisten liikennejärjestelyjen päätöksen. Katso lisätiedot Yleisötilaisuuden järjestäminen. Liikenteen läheisyys vaatii tapahtuma-alueen rajaamista ja turvallisuudesta huolehtimista. Tapahtumasta mahdollisesti aiheutuvasta häiriöstä on tiedotettava lähistön asukkaita ja muita asianosaisia.

Veden ja sähkön saatavuus

Alueella on sähköpisteitä, kts. kantakartta. Suurempaan sähköntarpeeseen tiedustelut paikallisesta sähköyhtiöstä: Loiste Oyj, puh. 0800 9 2000 ja https://www.loiste.fi/.

Alueella ei ole vesipisteitä. Vedentarpeeseen tiedustelut Kajaanin vesi – liikelaitokselta puh. (08) 6155 2949 tai kajaaninvesi(at)kajaani.fi.

Kulkuyhteydet ja pysäköinti

Matkaa keskustaan on noin 500 metriä, linja-autoasemalle 500 metriä ja rautatieasemalle 400 metriä. Alueelle on hyvät kulkuyhteydet keskustan läheisyydestä. Lue myös joukkoliikenteen Liikenneyhteyksistä. Puiston vieressä on parkkialue (Vanhan vesilaitoksen vieressä). Lähellä on myös kauppatorin pysäköintialue.

Varaaminen

Aluetta voi hakea vuokrattavaksi sähköisesti tai vuokrasopimuslomakkeella: http://www.kajaani.fi/fi/palvelut/katualueen-vuokraaminen

Lisätietoja kaupungin yleisalueiden vuokraamisesta: Pekka Kolehmainen, puh. 044 7100 651 ja pekka.kolehmainen(at)kajaani.fi

Mikäli tapahtuma vaatii maanomistajan luvan (esim. yleis- tai tiealueiden käyttö kulttuuritapahtumaan korvauksetta), viranhaltijapäätökset ja lisätietoja: Matti Nousiainen, puh. 044 7100 176 ja matti.nousiainen(at)kajaani.fi.

Tarkemmat tapahtumajärjestämiseen liittyvät luvat ja ilmoitukset, ks.

Yleisötilaisuuden järjestäminen


Suvantoranta
Suvantoranta kantakartta

Kantakartta

Suvantoranta ilmakuva