Olet täällä

Tapahtuma-aluekortti - Raatihuoneentori kävelyalueineen

Raatihuoneentori
Raatihuoneentori kävelyalueineen

Kuvaus alueesta ja sijainti

Raatihuoneentori on Kajaanin ydinkeskustassa, Kauppakadun ja Linnankadun risteyksessä sijaitseva toriaukio, johon kuuluu kävelyalue kauppakadun suuntaan. Raatihuoneentorilla sekä sen läheisyydessä on keskustan infrastruktuuriin kuuluvia ravintoloita ja liikkeitä sekä Kajaanin keskustan vanhin rakennus, Raatihuone.  Raatihuoneentoriin ja kävelyalueeseen kuuluu kiinteä esiintymislava, ulkoterassipaikkoja, kiinteitä kioskipaikkoja, katumyyntialue, torimyyntipaikkoja ja mainospaikkoja. Keskellä toria on suihkulähde. Raatihuoneentori kävelyalueineen on pinta-alaltaan noin 5000 m2. Sijainti Karttalinkkinä.

Hinnoittelu

Yleinen tapahtuma-alueen vuokra tapahtumakäyttöön alkaen 80 eur/3 tuntia. Myyntipaikkoja, panderolleja, terasseja, paikkojen muita kuin varsinaisia käyttötarkoituksia yms. koskee erillinen hinnoittelu, kts. Raatihuoneentorin hinnoittelu. Kiinteän esiintymislavan käytöstä ei peritä vuokraa. Järjestäjällä on mahdollisuus vuokrata suurempi, noin 105 m2, esiintymislava katoksineen. Kaupunki vuokraa myös muuta kalustoa tapahtumajärjestäjien käyttöön.  

Tapahtumasuositukset

Aluetta luovutetaan tai vuokrataan sekä myynti- että muidenkin tapahtumien järjestämiseen kulloinkin sovituksi määräajaksi. Alue soveltuu esimerkiksi messu-, juhla, tms. yleisötapahtuman tai avoimen tapahtuman järjestämistä varten. Esiintymislava mahdollistaa esimerkiksi musiikkiesityksien järjestämisen. Myyntipaikat soveltuvat esimerkiksi ulkoterasseille, kioskeille, katumyyntiin tai esittelypaikoiksi.

Pinnat ja rakenteet

Raatihuoneen toripinnoite on kiveä ja kävelyalue on kivilaattaa. Torilla on noin 50 m2 kokoinen esiintymislava sekä suihkulähde. Torilla ja kävelyalueella on penkkejä. Toria ympäröivät rakennukset, liiketilat ja kadut. Kävelyalueen pituus on noin 80 metriä.

Käytön rajoitukset

Toripintaa vaurioittavat kiinnikkeet ovat kiellettyjä. Alue on varattu kaupungin käyttöön tiettyinä tapahtuma-aikoina. Moottoriajoneuvojen käyttö Raatihuoneentorilla on rajoitettua. Alueen keskeisen sijainnin ja merkityksen vuoksi kaupunki arvioi tapauskohtaisesti järjestettävien tapahtumien soveltuvuutta ja alueella käytettävien kalusteiden ja varusteiden ulkonäköä ja laatua. Torilla tai kävelyalueella järjestettävät tapahtumat eivät saa haitata alueen yrityksiä. Kävelyalueen varrella sijaitsevien liikkeiden edusta on jätettävä avoimeksi.

Lupajärjestelyt ja käytössä huomioitavaa

Tapahtuman järjestäjän tulee huolehtia tapahtuman tarvitsevista luvista ja ilmoituksista, kuten tilapäisten liikennejärjestelyjen päätöksestä, meluilmoituksesta, yleisötilaisuusilmoituksesta poliisille, jätehuollosta ja pelastussuunnitelmasta. Katso lisätiedot Yleisötilaisuuden järjestäminen. Järjestäjä vastaa alueen siistiydestä ja siivoamisesta. Alueen varaus tapahtumakäyttöön on tehtävä viimeistään kolmea kuukautta ennen tapahtumaa. Muun muassa alueeseen kuuluvien terassipaikkojen ja kiinteiden kioskipaikkojen takia on huomioitava, että torilla voi olla muuta myyntitoimintaa tapahtuma-aikaan.

Veden ja sähkön saatavuus

Alueella on runsaasti sähköpisteitä, kts. kantakartta. Sähkösopimuksen tekee vuokraaja. Kaupunki ei vastaa sähkönsiirtoon tarvittavista välineistä kuten sähköjohdoista. Suuremmassa sähköntarpeessa ota yhteyttä paikalliseen sähköyhtiöön: Loiste Oyj, puh. 0800 9 2000 ja https://www.loiste.fi/.

Alueella ei ole vesipistettä. Veden saatavuutta voi tiedustella Kajaanin vesi – liikelaitokselta puh. (08) 6155 2949 tai kajaaninvesi(at)kajaani.fi. Pieneen veden tarpeeseen voi tiedustella Raatihuoneentorin S-marketista.

Kulkuyhteydet ja pysäköinti

Raatihuoneentori sijaitsee keskustassa.  Matkaa linja-autoasemalle 700m ja rautatieasemalle 1km. Lue myös joukkoliikenteen Liikenneyhteyksistä. Pysäköinti pääasiassa kaupungin yleisillä pysäköintialueilla. Keskustan lähistöllä myös aikarajoitteisia ja maksuttomia pysäköintipaikkoja, esim. Sissikadulla. Keskustan läheisten pysäköintialueiden kuten Kajaanihallin, koulujen tai kirjaston parkkipaikkojen käyttäminen on myös mahdollista, mutta vaatii aina erillisen sopimisen ja luvan alueiden käyttöön. Katso myös linkki keskusta-alueen pysäköintikartasta.

Varaaminen

Varaustoiminnasta vastaa kaupungin ympäristötekninen toimiala/katu ja puisto – tulosyksikkö. Varaukset otetaan vastaan ja lisätietoa saa Vimpelinlaakson urheilukeskuksesta, puh. (08) 6141 290 tai 044 7100 274 ja urheilukeskus(at)kajaani.fi. Aluetta, esiintymislavaa, kalusteita ja palveluita luovutetaan varausjärjestyksessä.

Tarkemmat tapahtumajärjestämiseen liittyvät luvat ja ilmoitukset, ks.

Yleisötilaisuuden järjestäminen


Raatihuoneentori

 

Kantakartta Raatihuoneentori kävelyalueineen

Kantakartta

Ilmakuva Raatihuoneentori