Olet täällä

Tapahtuma-aluekortti - Paltaniemi

Paltaniemi
Paltaniemi

Kuvaus alueesta ja sijainti

Paltaniemi on kylä ja niemi Oulujärven rannalla. Tämä tapahtuma-aluekortti käsittelee Paltaniemen uimarantaa ja venesatamaa. Alueeseen kuuluu muun muassa hiekkarantaa, rakennuksia, pysäköintialue ja venesatama-alue. Ranta-alueen eteläpuolella on vuokrattava entinen koulurakennus. Aluetta on uudistettu viimevuosina vastaamaan paremmin kävijöiden viihtyvyyttä ja suunnitteilla on myös uusi melontakeskus. Katuosoite on Satamatie 20. Sijainti karttalinkkinä.

Hinnoittelu

Kaupungin yleisien alueiden ja katualueiden vuokrahinnasto, kts. maksurakennetaulukko sekä alueiden maksuluokituskartta. Lisätietoja antaa varaustoiminnasta vastaava.

Kylätalon vuokrauksessa kts. Paltaniemen kyläyhdistys.

Tapahtumasuositukset

Alue soveltuu esimerkiksi yleisötapahtumiin, rantatapahtumiin ja vesitapahtumiin. Yleinen uimaranta soveltuu huonosti suljettuihin tilaisuuksiin tai suurtapahtumiin.

Pinnat ja rakenteet

Sorapintainen parkkialue ja uimaranta-alue hiekkaa/nurmea. Satamatie on asfaltoitu venesatamaan asti. Niemen kärkeen asti menee esteetön puinen kävelyreitti, jonka varrella on auringonottopaikkoja. Uimarannassa on myös vesi WC:t, pukukopit, leikkipaikka ja rantalentopallokenttä. Parkkialueen laidalla sijaitsee veneiden talvisäilytysalue.

Käytön rajoitukset

Käyttö ei saa aiheuttaa vahinkoa rakenteille. Venesatama ja veneiden talvisäilytysalue eivät ole tapahtumakäytössä. Lasi tms. roskaa ei saa jäädä hiekkarannalle.

Lupajärjestelyt ja käytössä huomioitavaa

Alueen siivoamisen järjestäminen ja tarvittavat luvat sekä ilmoitukset ovat järjestäjän vastuulla, katso lisätiedot Yleisötilaisuuden järjestäminen. Veden ja venesataman läheisyys on huomioitava tapahtuma-aluetta rajatessa ja turvallisuudesta huolehdittava. Entisen koulun eli kylätalon käytön ehdoista vastaa Paltaniemen kyläyhdistys.

Veden ja sähkön saatavuus

Alueella on sähkö- ja vesipisteitä, kts. kantakartta. Suurempaan sähköntarpeeseen tiedustelut paikallisesta sähköyhtiöstä: Loiste Oyj, puh. 0800 9 2000 ja https://www.loiste.fi/.

Suurempaan vedentarpeeseen tiedustelut Kajaanin vesi – liikelaitokselta puh. (08) 6155 2949 tai kajaaninvesi(at)kajaani.fi.

Kulkuyhteydet ja pysäköinti

Matkaa keskustaan on noin 10km. Kulku keskustasta Paltaniementietä pitkin. Paltaniemi kuuluu joukkoliikennöityihin alueisiin. Lue lisää joukkoliikenteen liikenneyhteyksistä. Paltaniemen uimarannan vieressä on noin 4000 m2 kokoinen pysäköintialue.

Varaaminen

Aluetta voi hakea vuokrattavaksi sähköisesti tai vuokrasopimuslomakkeella: http://www.kajaani.fi/fi/palvelut/katualueen-vuokraaminen

Lisätietoja kaupungin yleisalueiden vuokraamisesta: Pekka Kolehmainen, puh. 044 7100 651 ja pekka.kolehmainen(at)kajaani.fi

Mikäli tapahtuma vaatii maanomistajan luvan (esim. yleis- tai tiealueiden käyttö kulttuuritapahtumaan korvauksetta), viranhaltijapäätökset ja lisätietoja: Matti Nousiainen, puh. 044 7100 176 ja matti.nousiainen(at)kajaani.fi.

Kylätalon vuokrauksessa kts. http://paltaniemi.com/wp/?page_id=53

 

Tarkemmat tapahtumajärjestämiseen liittyvät luvat ja ilmoitukset, kts.

Yleisötilaisuuden järjestäminen


Paltaniemen uimaranta
Kantakartta

Kantakartta 

Ilmakuva

Ilmakuva vuodelta 2008