Olet täällä

Tapahtuma-aluekortti - Liikuntapuisto

Liikuntapuisto
Kajaanin liikuntapuisto

Kuvaus alueesta ja sijainti

Kajaanin liikuntapuisto on pesä- ja jalkapallokenttiin jakautuva kokonaisuus. Pesäpallokenttä on noin 10 700 m2 ja jalkapallokenttä noin 7200 m2. Puisto sijaitsee keskeisellä paikalla vain noin 500 metrin päässä keskustasta. Lönnrotinkatu, Sotkamontie ja rautatie rajaavat alueen. Liikuntapuiston osoite on Lönnrotinkatu 1. Alueella on myös uusi keilakeskus. Sijainti karttalinkkinä.

Hinnoittelu ja kävijämitoitus

Tapahtumaan käyttöön sopimuksen mukaan, pelikäyttöön, kts. hinnasto. Pesäpallopuolella istumapaikkoja on noin 600 ja jalkapallopuolella noin 1000. Tapahtuman luonteesta riippuen alueelle sopii mahdollisesti huomattavasti enemmänkin ihmisiä.

Tapahtumasuositukset

Suuri kenttä soveltuu muun muassa avoimiin tapahtumiin, yleisötilaisuuksiin sekä urheilutapahtumiin. Alueella on järjestetty esimerkiksi sotilasparaati ja konsertteja.  Alue on pääasiassa palloilukäytössä.

Pinnat ja rakenteet

Pesäpallokenttä:

- 10 700 m2, hiekkatekonurmea

- Katettu betonikatsomo noin 400 istumapaikkaa + puurakenteiset katsomot noin 200 istumapaikkaa

- Pukukopit 4 kappaletta + 2 erotuomareille

- Talvisin yleisluistelualueena

- Äänentoisto, kiinteä netti ja valaistus

- Kenttä uusitaan 2017

Jalkapallokenttä:

- Lämmitettävä kumirouhepintainen tekonurmikenttä 68 x 105m, 2 juoniorikenttää poikittain

- Katettu katsomo A noin 750 istumapaikkaa + puurakenteinen katsomo B noin 250 istumapaikkaa

- Äänentoisto, kiinteä netti ja valaistus

- 2 kioskia A katsomon takana

- Kenttä uusitaan 2016

Käytön rajoitukset

Kentät ja niitä koskevat vuorot jaetaan varausten mukaan. Tapahtumakäytön ajoituksessa pyritään vähään haittaan liikuntakäytölle. Aidat sekä kulkuväylä jakavat pesäpallo- ja jalkapallopuolet erilleen. Alueella on käytettävä irtokiinnityksiä, jotta pinnoitteet eivät vaurioidu. Raskaalla kalustolla ajo kielletty. Pesäpallokentän katsomon sisätilat eivät ole käytössä.

Lupajärjestelyt ja käytössä huomioitavaa

Yleisötapahtuman järjestäjän tulee huolehtia tapahtuman tarvitsemista luvista ja ilmoituksista, kuten meluilmoituksesta ja jätehuollosta. Katso lisätiedot Yleisötilaisuuden järjestäminen. Pesäpallokenttä on talvisin jäädytetty luistelualueeksi. Pesäpallo- ja jalkapallopuolen erillisyyden vuoksi samanaikaiset tapahtumat ovat mahdollisia, mikä voi vaikuttaa esimerkiksi parkkipaikkatilan riittävyyteen ja äänentoiston käyttöön. Aluetta ympäröivät tiet tuottavat liikenteen melua.

Veden ja sähkön saatavuus

Alueella on sähkö- ja vesipisteitä, kts. kantakartta. Suurempaan vedentarpeeseen tiedustelut Kajaanin vesi – liikelaitokselta puh. (08) 6155 2949 tai kajaaninvesi(at)kajaani.fi.

Suurempaan sähköntarpeeseen tiedustelut paikallisesta sähköyhtiöstä: Loiste Oyj, puh. 0800 9 2000 ja https://www.loiste.fi/.

Kulkuyhteydet ja pysäköinti

Matkaa noin 500 metriä keskustaan, linja-autopysäkkejä vieressä. Linja-autoasema on lähes vieressä ja rautatieasema 900 metrin päässä. Pysäköintialue uusitaan heinäkuussa 2016. 3 linja-autopaikkaa ja henkilöautopaikkoja.  Lähistöllä on linja-autoaseman- ja virastotalojen pysäköintialueet, välittömässä läheisyydessä kuitenkin rajallisesti pysäköintipaikkoja. Katso linkki keskusta-alueen pysäköintikartasta. Katso myös julkisen liikenteen Liikenneyhteydet.

Varaaminen

Varaustoiminnasta vastaa Vimpelinlaakson urheilukeskus, puh. (08) 6141 290 tai 044 7100 274 ja urheilukeskus(at)kajaani.fi

Tarkemmat tapahtumajärjestämiseen liittyvät luvat ja ilmoitukset, ks.

Yleisötilaisuuden järjestäminen


Liikuntapuisto pesäpallo- ja jalkapallopuoli

 

Kantakartta

Kantakartta

Ilmakuva