Olet täällä

Tapahtuma-aluekortti - Kyynäspäänniemi

Kyynäspäänniemen silta
Kyynäspäänniemi

Kuvaus alueesta ja sijainti

Kyynäspäänniemi on metsämäinen puistoalue Kajaaninjoen ranta-alueen pohjoispuolella. Puisto sijaitsee Ahontien ja Puutavarantien välissä. Alue seuraa Kajaaninjoen vartta ja on noin 500 metriä leveä. Pinta-alaltaan puisto on noin 40 000 m2, josta kuitenkin suurin osa on puustoa. Keskellä puistoa on noin 2500 m2 aukio, josta on näkymä joelle. Puistosta on kulku Kyynäspäänniemen siltaa pitkin Rantapuistoon. Sijainti karttalinkkinä.

Hinnoittelu

Kaupungin yleisien alueiden ja katualueiden vuokrahinnasto, kts. maksurakennetaulukko sekä alueiden maksuluokituskartta. Lisätietoja antaa varaustoiminnasta vastaava.

Tapahtumasuositukset

Soveltuu rauhallisiin luonnonläheisiin tapahtumiin kuten lintubongaukseen, hartaushetkiin, runojuhliin, kalastukseen tai puistoulkoiluun. Ei sovellu suuriin yleisötapahtumiin kuten konsertteihin. Normaalisti puistokäytössä.

Pinnat ja rakenteet

Kyynäspäänniemi on jokeen päin kalteva, paikoittain jyrkässä rinteessä sijaitseva pääasiassa metsäympäristöstä koostuva alue. Keskellä sijaitsee tasaisempi sora-aukio jossa on penkkejä sekä näkymä joelle. Puiston läpi kulkee sorakävelyteitä joiden varrella on valaistus sekä muutamia penkkejä. Aukion vieressä on kivireunusteinen puro.

Käytön rajoitukset

Käyttö ei saa aiheuttaa haittaa alueen luonnolle tai rakenteille. Lähistöllä on asutusta, mikä myös rajoittaa äänentoistonkäyttöä.

Lupajärjestelyt ja käytössä huomioitavaa

Alueen siivoamisen järjestäminen ja tarvittavat luvat sekä ilmoitukset ovat järjestäjän vastuulla. Katso lisätiedot Yleisötilaisuuden järjestäminen. Puisto on liito-orava aluetta. Katselmus alueen käytöstä ennen tapahtumaa on suositeltava. Aukio on ainut yhtenäinen tila, muutoin puustoa.

Veden ja sähkön saatavuus

Alueella ei ole sähköpisteitä. Sähköntarpeeseen tiedustelut paikallisesta sähköyhtiöstä: Loiste Oyj, puh. 0800 9 2000 ja https://www.loiste.fi/.

Alueella ei ole vesipisteitä. Vedentarpeeseen tiedustelut Kajaanin vesi – liikelaitokselta puh. (08) 6155 2949 tai kajaaninvesi(at)kajaani.fi.

Kulkuyhteydet ja pysäköinti

Puisto sijaitsee keskustan läheisyydessä, noin 300 metrin päässä. Matkaa linja-auto asemalle on noin 700 metriä ja rautatieasemalle noin 1 km. Alueelle pääsee sujuvasti kävellen tai pyörällä joen ylittävien siltojen kautta. Lue myös joukkoliikenteen Liikenneyhteyksistä. Puiston välittömässä läheisyydessä rajoitetusti pysäköintitilaa, lähin suuri pysäköintialue noin 300 metrin päässä Kaukametsässä, käytöstä sovittava erikseen. Pysäköinti myös kaupungin yleisille pysäköintialueille, kts. keskustan pysäköintikartta.

Varaaminen

Aluetta voi hakea vuokrattavaksi sähköisesti tai vuokrasopimuslomakkeella: http://www.kajaani.fi/fi/palvelut/katualueen-vuokraaminen. Lisätietoja kaupungin yleisalueiden vuokraamisesta: Pekka Kolehmainen, puh. 044 7100 651 ja pekka.kolehmainen(at)kajaani.fi

Mikäli tapahtuma vaatii maanomistajan luvan (esim. yleis- tai tiealueiden käyttö kulttuuritapahtumaan korvauksetta), viranhaltijapäätökset ja lisätietoja: Matti Nousiainen, puh. 044 7100 176 ja matti.nousiainen(at)kajaani.fi.

Tarkemmat tapahtumajärjestämiseen liittyvät luvat ja ilmoitukset, ks.

Yleisötilaisuuden järjestäminen


Keinupenkit ja aukio Kyynäspäänniemessä
Kantakartta

Kantakartta

Ilmakuva