Olet täällä

Tapahtuma-aluekortti - Kesäniemi

Kesäniemi
Kesäniemi

Kuvaus alueesta ja sijainti

Kesäniemi on Kajaaninjoen rannassa sijaitseva suosittu uimaranta. Kajaaninjoen rannalla, niemessä sijaitsevaan uimarantaan kuuluu muun muassa hiekkaranta, pysäköintialue, yksityinen kioski ja rantalentopallokenttä. Pinta-alaltaan tapahtuma-alue on noin 3000 m2 ja pysäköintialue noin 3000 m2. Kesäniemi on kesäisin suosittu ajanviettopaikka Kajaanissa.  Kesäniemi sijaitsee Onnelantien varrella, sijainti karttalinkkinä.

Hinnoittelu

Kaupungin yleisien alueiden ja katualueiden vuokrahinnasto, kts. maksurakennetaulukko sekä alueiden maksuluokituskartta. Lisätietoja antaa varaustoiminnasta vastaava.

Tapahtumasuositukset

Pienimuotoiset yleisötapahtumat, avoimet tapahtumat, ranta/uimatapahtumat. Kesäniemessä on järjestetty avovesiuintitapahtuma ja grillaustapahtuma. Yleinen uimaranta ei sovellu hyvin suljettuihin tapahtumiin.

Pinnat ja rakenteet

Uimaranta ja rantalentopallokenttä hiekkaa, kioskin ympäristö kivilaattaa ja kauempana nurmea/metsää. Kesäniemestä löytyy rantalentopallokenttä, kiipeily/leikkipaikka, kioski. Kaakkoisosassa on asfaltoitu pysäköintialue. Hyppytornit ovat 3m ja 5m. Alueella on kameravalvonta.

Käytön rajoitukset

Käyttö ei saa aiheuttaa haittaa alueelle ja rakenteille. Lasi tms. roskaa ei saa jäädä hiekkarannalle.

Lupajärjestelyt ja käytössä huomioitavaa

Alueen siivoamisen järjestäminen ja tarvittavat luvat sekä ilmoitukset ovat järjestäjän vastuulla, katso lisätiedot Yleisötilaisuuden järjestäminen. Yksityiseen kioskiin liittyvissä asioissa sopiminen yrittäjän kanssa. Veden läheisyydessä huomioitava turvallisuuteen liittyvät järjestelyt kuten valvonta. Alueella on uimavalvonta kesäkuun alusta heinäkuun loppuun klo 9-18.

Veden ja sähkön saatavuus

Alueella on sähkö- ja vesipiste, kts. kantakartta. Suurempaan sähköntarpeeseen tiedustelut paikallisesta sähköyhtiöstä: Loiste Oyj, puh. 0800 9 2000 ja https://www.loiste.fi/.

Suurempaan vedentarpeeseen tiedustelut Kajaanin vesi – liikelaitokselta puh. (08) 6155 2949 tai kajaaninvesi(at)kajaani.fi.

Kulkuyhteydet ja pysäköinti

Matkaa keskustaan on noin 2km, rautatieasemalle noin 1,6km ja linja-autoasemalle noin 2km. Kulku alueelle keskustasta päin Onnelantietä pitkin ja Petäisenniskasta Pajakatua pitkin. Ei joukkoliikennettä välittömässä läheisyydessä, katso kuitenkin myös joukkoliikenteen Liikenneyhteyksistä. Kesäniemen vieressä on laaja pysäköintialue.

Varaaminen

Aluetta voi hakea vuokrattavaksi sähköisesti tai vuokrasopimuslomakkeella: http://www.kajaani.fi/fi/palvelut/katualueen-vuokraaminen

Lisätietoja kaupungin yleisalueiden vuokraamisesta: Pekka Kolehmainen, puh. 044 7100 651 ja pekka.kolehmainen(at)kajaani.fi

Mikäli tapahtuma vaatii maanomistajan luvan (esim. yleis- tai tiealueiden käyttö kulttuuritapahtumaan korvauksetta), viranhaltijapäätökset ja lisätietoja: Matti Nousiainen, puh. 044 7100 176 ja matti.nousiainen(at)kajaani.fi.

Tarkemmat tapahtumajärjestämiseen liittyvät luvat ja ilmoitukset, ks.

Yleisötilaisuuden järjestäminen


Kesäniemi
Kantakartta

Kantakartta

Ilmakuva