Olet täällä

Tapahtuma-aluekortti - Kaupunginlampi

Kaupunginlampi
Kaupunginlampi

Kuvaus alueesta ja sijainti

Kaupunginlampi on Kajaanin keskustan länsipuolella sijaitseva vesialue. Rantaviivaa lammella on noin 2,2km ja lammenrannassa sijaitsevat muun muassa Kajaanihalli, kaupunginlammenkenttä ja lampea kiertävä lenkkipolku. Tapahtuma-alueeksi soveltuu parhaiten Ratakatu 2:ssa sijaitsevan Kajaanihallin ympäristö. Sijainti karttalinkkinä.

Hinnoittelu

Kaupungin yleisien alueiden ja katualueiden vuokrahinnasto, kts. maksurakennetaulukko sekä alueiden maksuluokituskartta. Lisätietoja antaa varaustoiminnasta vastaava.

Tapahtumasuositukset

Alue soveltuu esimerkiksi yleisötilaisuuksiin, avoimiin tapahtumiin tai pääsymaksullisiin tapahtumiin. Alueella on järjestetty juoksutapahtuma, musiikkitapahtuma, erämessut, hevosajeluita ja talvella mäenlaskua. Normaalisti puistokäytössä.

Pinnat ja rakenteet

Lammen ympäri kulkee noin 2km pitkä lenkkipolku. Lammen ympäristö on niittymäistä ja mäkistä. Kajaanihallin läheisyydessä on noin 6000m2 sorakenttä ja rannassa on hiekkapintainen beachvolley -kenttä. Polunvarrella ja hallin ympäristössä on valaistus. Ranta-alue on puustoa, nurmea/niittyä ja hiekkaa.

Käytön rajoitukset

Lampi ei sovellu uimiseen, mutta kalastus on mahdollista. Käyttö ei saa aiheuttaa haittaa kasvustolle tai rakenteille.

Lupajärjestelyt ja käytössä huomioitavaa

Ennen tapahtumaa on suositeltavaa suorittaa katselmus alueen käytöstä. Alueen siivoamisen järjestäminen ja tarvittavat luvat sekä ilmoitukset ovat järjestäjän vastuulla. Katso lisätiedot Yleisötilaisuuden järjestäminen. Veden läheisyys vaatii tapahtuma-alueen rajaamista ja turvallisuudesta huolehtimista. Lammen länsipuolella on Purolan asuinalue, joka on huomioitava jos tapahtuma ulottuu sinne saakka. Kajaanihallin läheisyys mahdollistaa myös sisätilojen hyödyntämisen tapahtumassa.

Veden ja sähkön saatavuus

Alueella ei ole sähköpisteitä. Sähköntarpeeseen tiedustelut Kajaanihallista tai suurempaan tarpeeseen paikallisesta sähköyhtiöstä: Loiste Oyj, puh. 0800 9 2000 ja https://www.loiste.fi/.

Alueella ei ole vesipisteitä. Vedentarpeeseen tiedustelut Kajaanihallista tai suurempaan tarpeeseen Kajaanin vesi – liikelaitokselta puh. (08) 6155 2949 tai kajaaninvesi(at)kajaani.fi.

Kulkuyhteydet ja pysäköinti

Matkaa keskustaan on noin 1km, linja-autoasemalle noin 1,4km ja rautatieasemalle noin 1,7km. Alueelle on hyvät kulkuyhteydet niin jalan kuin autollakin. Katso myös joukkoliikenteen liikenneyhteyksistä. Alueella on hyvät pysäköintimahdollisuudet. Kaupunginlammenkenttä soveltuu suureksi pysäköintialueeksi.

Varaaminen

Aluetta voi hakea vuokrattavaksi sähköisesti tai vuokrasopimuslomakkeella: http://www.kajaani.fi/fi/palvelut/katualueen-vuokraaminen

Lisätietoja kaupungin yleisalueiden vuokraamisesta: Pekka Kolehmainen, puh. 044 7100 651 ja pekka.kolehmainen(at)kajaani.fi

Mikäli tapahtuma vaatii maanomistajan luvan (esim. yleis- tai tiealueiden käyttö kulttuuritapahtumaan korvauksetta), viranhaltijapäätökset ja lisätietoja: Matti Nousiainen, puh. 044 7100 176 ja matti.nousiainen(at)kajaani.fi.

Mikäli tapahtumassa halutaan hyödyntää Kajaanihallin tiloja tai alueita, lisätietoja saa Kajaanihallin sivuilta ja 044 710 0125, 044 710 0771 tai kajaanihalli(at)kajaani.fi

 

Tarkemmat tapahtumajärjestämiseen liittyvät luvat ja ilmoitukset, ks.

Yleisötilaisuuden järjestäminen


Kaupunginlampi ja rantalentopallokenttä
Kantakartta

Kantakartta

Ilmakuva