Olet täällä

Tapahtuma-aluekortti - Kaukametsän alue

Kaukametsän alue
Kaukametsän alue

Kuvaus alueesta ja sijainti

Kaukametsän alue on laaja kokonaisuus Kajaaninjoen rannalla, johon kuuluvat muun muassa kaukametsän kongressi- ja kulttuurikeskus, musiikkiopisto, kansalaisopisto, hotelli sekä vesiliikuntakeskus. Tämä tapahtumakortti keskittyy Kaukametsän ulkotapahtuma-alueisiin kuten amfiteatteriin ja nurmialueisiin. Lisää Kaukametsän alueen tarjonnasta voi lukea esimerkiksi kongressi - ja kulttuurikeskuksen sivuilta sekä vesiliikuntakeskus Kaukaveden sivuilta. Kaukametsä sijaitsee alle kilometrin päässä keskustasta, Kajaaninjoen rannassa Koskikadulla ja Jokikadulla. Sijainti karttalinkkinä.

Hinnoittelu

Amfiteatterin hinnoittelusta sovitaan tapauskohtaisesti, nurmialueita luovutetaan käyttöön myös veloituksetta.

Tapahtumasuositukset

Amfiteatteri soveltuu esimerkiksi laulu – ja runoesityksiin, näytelmiin tai kesäteatteripaikaksi. Nurmialueilla voi järjestää pieniä tai keskisuuria tapahtumia kuten puistojumppia tai piknik-tapahtumia. Ulkoalueet eivät sovellu hyvin suurtapahtumiin kuten konsertteihin epäyhtenäisen muodon ja rajallisen pinta-alan takia.

Pinnat ja rakenteet

Amfiteatteri on betonia/kiveä ja istumapaikat puuta. Lavaosa on mukulakiveä.  Teatterin vieressä uimahallin yhteydessä on uusi terassialue. Joen ja rakennusten välisellä nurmialueella on puita, valopylväitä, sorajalkakäytäviä sekä muistomerkkipatsas. Amfiteatterin läheinen nurmialue on kalteva ja kumpuileva, mutta patsaan läheinen alue on tasaisempi. Amfiteatterista ja nurmialueilta on näkymä joelle.

Käytön rajoitukset

Nurmialueen koko ja rakenne voivat rajoittaa tapahtumanjärjestämistä.  Tapahtumaa järjestettäessä on otettava huomioon puiden, rakenteiden kuten patsaan ja nurmipinnan vahingoittumattomuus.

Lupajärjestelyt ja käytössä huomioitavaa

Amfiteatterin käytöstä vastaa Kaukametsän opisto. Luvat ulkoalueiden käyttöön voi järjestää esimerkiksi vesiliikuntakeskus Kaukavesi. Pelastusreittien suunnitteleminen, alueen siivoamisen järjestäminen ja tarvittavat luvat sekä ilmoitukset ovat järjestäjän vastuulla, katso lisätiedot Yleisötilaisuuden järjestäminen. Alueen lähellä ei ole asutusta, eikä alueiden käyttöön liity erityisiä rajoituksia. Vesiliikuntakeskuksen tiloista löytyy myös kahvila. Joenrannassa ei ole kaiteita.

Veden ja sähkön saatavuus

Alueella on vesi – ja sähköpiste vesiliikuntakeskuksessa amfiteatterin vieressä, kts. kantakartta

Suurempaan vedentarpeeseen tiedustelut Kajaanin vesi – liikelaitokselta puh. (08) 6155 2949 tai kajaaninvesi(at)kajaani.fi.

Suurempaan sähköntarpeeseen tiedustelut paikallisesta sähköyhtiöstä: Loiste Oyj, puh. 0800 9 2000 ja https://www.loiste.fi/.

Kulkuyhteydet ja pysäköinti

Matkaa keskustaan on alle kilometri, linja-autoasemalle noin 1 km ja rautatieasemalle noin 1,3 km. Kaukametsään on helppo tulla esimerkiksi kävellen tai autolla. Lue myös joukkoliikenteen Liikenneyhteyksistä. Kaukametsän alueeseen kuuluu suuri parkkialue.

Varaaminen

Amfiteatterin varaaminen: Kaukametsän opisto, puh. 08 6155 2381 ja 08 6155 2936.

Muut alueet: Kajaanin Liikuntapalvelut, puh. 044 7100373.

 

Tarkemmat tapahtumajärjestämiseen liittyvät luvat ja ilmoitukset, ks.

Yleisötilaisuuden järjestäminen


Amfiteatteri ja nurmialue
Kantakartta

Kantakartta

Ilmakuva