Olet täällä

Kaupunkistrategia

Linnan juhlat. Kuva: Reijo Haukia

Tule mukaamme tekemään Kajaanin tulevaisuutta ­­­–vastaa kyselyyn ja osallistu samalla arvontaan

Laadimme kevään aikana uutta kaupunkistrategiaa 2019–2022 ja pyydämme kajaanilaisia ja sydämeltään kajaanilaisia tekemään kanssamme Kajaanin tulevaisuutta. Onko Kajaanissa hyvä asua? Uskotko Kajaanin elinvoimaisuuteen?

Kysymme muun muassa, onko Kajaanissa arki sujuvaa, hyvinvoinnista huolen pitäminen helppoa, asuinympäristö viihtyisä ja turvallinen asua, onko kaupungin toiminta oikeudenmukaista ja yleinen ilmapiiri suvaitsevainen.

Vastaa sähköiseen kyselyyn tästä linkistä 15.2.–4.3.2018 ja osallistu samalla arvontaan.

 

Kyselyyn voi vastata myös Kajaani Infon ja kirjastojen asiakastietokoneilta. Henkilökunta avustaa tarvittaessa.

-Pyydämme kajaanilaisia mukaan tekemään yhteistä tulevaisuuttamme. Pohditaan yhdessä, miten pärjäisimme entistä paremmin, kannustaa kaupunginjohtaja Jari Tolonen.

Katso kaupunginjohtajan videotervehdys.

 

Voimassa oleva kaupunkistrategia 2015-2018

Kaupunkistrategian 2015 - 2018 tavoitteena on, että teemme Kajaanista kasvukeskuksen vuoteen 2018 mennessä. Vuonna 2025 Kajaani on kasvun kärjessä.

Kasvun avulla pystymme huolehtimaan kuntalaisten hyvinvointia lisäävästä sujuvasta arjesta. Meidän on huolehdittava Kajaanin vetovoimatekijöistä: korkea-asteen koulutuksesta, puhtaasta ympäristöstä, tiiviistä kaupunkikeskustasta ja hyvistä perus- ja vapaa-ajan palveluista. Peruspilareina strategian onnistumisessa ovat aktiiviset asukkaat, osaava ja muutosvalmis henkilöstö, hyvä sisäinen suorituskyky eli toimivat prosessit ja tehokkaat tietojärjestelmät sekä nollatulos tilikausina 2015–2018.

Haluamme auttaa yritysten kasvua, turvata osaavan työvoiman saatavuuden ja parantaa saavutettavuutta. Tavoitteemme on, että kokonaisvaltainen asiakastuntemus ohjaa palvelujen järjestämistä ja tehostaa palvelujen tuotantoa. Haluamme edistää positiivista mielikuvaa viihtyisästä ja sujuvien palvelujen Kajaanista ja vahvistaa kuntalaisten omaehtoista hyvinvoinnin edistämistä.

Kajaanin kaupunkistrategia 2015 - 2018

Strategiaa toteuttavat ohjelmat:

Talousarvio

Elinkeino-ohjelma

Maankäyttöpoliittinen ohjelma

Kylä- ja kaupunginosaohjelma

Henkilöstöohjelma

Tilaohjelma (valmisteilla)

Tietohallinto-ohjelma

Liikuntapoliittinen ohjelma 2025

Viimeksi muokattu

19.2.2018