Olet täällä

Yksityistieavustukset

Yksityistiet

Kajaanin kaupunki avustaa Kuntalain 2 §:n nojalla Kajaanin kaupungin alueella olevien yksityisteiden osakkaita vuosittain erikseen päätettävän määrärahan puitteissa.

Kaupunki avustaa tieyksikköjen mukaisessa suhteessa tieosakasta, joka on Kajaanin kaupungin asukas, tai yritys tai yhteisö, jonka kotipaikka on Kajaani. Maaseudun elinvoimaisuuden säilyttämiseksi kaupunki avustaa myös vapaa-ajan asunnon vuoksi tien osakkaana olevia ulkopaikkakuntalaisia.

Kaupunki voi vuosittain hakemuksesta myöntää avustusta yksityiselle tielle sen kunnossapitoon, hyväksytyn kustannusarvion perusteella. Avustuksen suuruus määräytyy tien kunnossapitoluokan mukaan.

 

Avustusta haetaan sähköisesti

Hakuaika on päättynyt 30.4.2020 klo 15.00.

Avustusta haetaan ensisijaisesti sähköisesti. Lomakkeelle tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Lomakkeen aikakatkaisu keskeyttää istunnon, jos lomake on käyttämättä yli 30 min. Tallennathan lomakkeen välillä Tallenna keskeneräisenä -painikkeella, mikäli täyttäminen kestää kauemmin.

Sähköisesti lähetetyn lomakkeen käsittelyä voit seurata kirjautumalla sähköisen asioinnin palveluun. Asiointipalvelusta voit myös tallentaa ja tulostaa hakemuksesi tiedot.

Jos hakemuksen tekeminen sähköisesti ei ole mahdollista, voit täyttää paperilomakkeen, lomakkeita saa kaupungintalon aulasta. Kirjallinen hakemus liitteineen palautetaan Kajaanin kaupunginkirjaamoon osoitteeseen:

Kajaanin kaupunginkirjaamo
Pohjolankatu 13
87100 Kajaani 

 

Viimeksi muokattu

30.4.2020