Olet täällä

Verkkopalvelut

Uusi eKirjasto
Kainet-Finna

Kainet-Finna-verkkokirjastossa ovat Sotkamoa lukuunottamatta muiden Kainuun yleisten kirjastojen aineistot sekä Kainuun museon kirjat. 
 

ekirjasto logo2

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan yhteisestä eKirjastosta löytyy 11 erilaista e-palvelua: e-kirjojen lainaus Biblio ja Ellibs, kotimaiset verkkolehdet eMagz ja ePress, musiikkipalvelut Naxos Music Library ja Naxos Music Library Jazz, Naxos Video Library, englanninkielisten e-kirjojen lainaus OverDrive, ulkomaisten lehtien lukupalvelu Press Reader, soitonopetuspalvelu Rockway ja Viddla-elokuvapalvelu. Palveluiden käyttöön tarvitaan Kainet-kirjastokortin numero ja pin-koodi. eKirjaston hankintaehdotukset voi tehdä täällä. Valitse hankintaehdotuksen kirjastoksi Oulu.

kirjaston lokikirja

Kirjaston lokikirjasta löytyy luku-, katselu- ja kuunteluvinkkejä sekä tietoa kirjaston lukupiirin toiminnasta.

celia10.jpg

Celian verkkopalvelujen käyttäjäksi voi rekisteröityä Kajaanin pääkirjastossa. Kun tavallisen painetun kirjan lukeminen on hankalaa esim. lukivaikeuden, heikentyneen näön, tai vaikka reuman vuoksi, voi äänikirja tulla avuksi. Celian verkkopalvelussa on saatavilla jo yli 40 000 äänikirjaa suoraan omalle kotikoneelle. Tarkista oikeutesi Celian palveluihin ja tutustu Celiaan osoitteessa www.celia.fi tai www.kirjastokaikille.fi. Jos koet Celian verkkopalvelut omaksesi, ota yhteyttä Kajaanin pääkirjaston henkilökuntaan. Yhteyshenkilö pääkirjastolla kirjastonhoitaja Päivi Ojala. Celian asiakasrekisterin tietosuojaseloste.

Kainuulaista kulttuurihistoriaa on Digi-kirjastoon sisältyvä kokoelma, johon on koottu vanhaa kainuulaista kirjallisuutta ja muuta Kainuun kirjallisuus- ja kulttuurihistoriaan liittyvää aineistoa.

Kamk-Finna on Kajaanin ammattikorkeakoulun verkkopalvelu.

Sotkamon verkkokirjasto.

Tietokantoja:

Arto-aineistot sisältävät kotimaisia, myös kainuulaisia, artikkeliviitteitä. Arton kokoelmat löytyvät vuoden 2020 alusta alkaen Finnasta sekä Kansalliskirjaston hakupalvelusta.

Digi-kirjasto kokoaa yhteen yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa. Suurin osa aineistosta on kirjastojen kotiseutukokoelmiin kuuluvaa materiaalia. Aineisto on vapaasti käytettävissä ja linkitettävissä.

Fennica – Suomen kansallisbibliografia. Tiedot Suomessa julkaistuista kirjoista, kausijulkaisuista, kartoista av-aineistosta ja atk-tallenteista. Fennican aineistot löytyvät Kansalliskirjaston hakupalvelusta.

Finna.fi – kirjastojen, museoiden ja arkistojen hakupalvelusta löytyy viitteitä, e-aineistoja, lehtiä ja kuvia.

Kirjastot.fi on valtakunnallinen palvelu, josta löytyy ohjeita ja linkkejä kirjastoihin, tiedonhakuun ja palvelusivuille.

Kirjasampo on kirjastojen yhteinen palvelu, josta löytyy laaja valikoima kirjailija- ja kirjallisuusesittelyjä.

Kansalliskirjasto vastaa kansallisen julkaisuperinnön säilyttämisestä, kuvailusta ja käyttöön asettamisesta osana ainutlaatuisten kokoelmiensa kartuttamista.

Melinda on yliopistokirjastojen yhteistietokanta, joka sisältää viitetiedot mm. eri yliopistokirjastojen, Eduskunnan kirjaston, Varastokirjaston ja Tilastokirjaston kirjoista.

Näytelmät.fi on Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n ylläpitämä sähköinen näytelmäluettelo ja näytelmien lataamis-, tulostamis- ja monistusoikeuspalvelu. Palvelu sisältää näytelmiä, klassikoista nykydraamaan. Yli 5000 teoksen joukosta löytyy sekä kotimaisia näytelmiä että käännöksiä.

Project Gutenberg sisältää tuhansia vapaasti ladattavia ja luettavia kirjoja.

Suomen kansallisbiografia – Kokoelma Suomen historiaan vaikuttaneiden ihmisten pienoiselämäkertoja, tiivistelmät vapaasti käytössä.

Viimeksi muokattu

20.8.2020