Olet täällä

Ruuttunen, Tuomo: Mies, joka näki hirven

Ruuttunen, Tuomo: Mies, joka näki hirven: tutkimusmatkakertomus Kainuun ja mielen maisemiin. Suomussalmi: Myllylahti, 2003. 273 s.

Mies, joka näki hirven
 

Humoristisen veijariromaanin päähenkilönä on tavallinen saksalaismies Jurgen, joka haluaa nähdä ihkaelävän hirven ja matkustaa sitä varten kesäiseen Kainuuseen. Ennen kuin Jurgen pääsee näköyhteyteen hirvien kanssa, ehtii hän tutustua niin Oulujärven maisemiin kuin Sotkamon pesäpallostadioniinkin muutamien ystävällisten kainuulaisoppaiden avustuksella, ja kesäisiin päiviin ja öihin mahtuu arvattavasti myös kommelluksia ja väärinkäsityksiä.

 

Ja niin he tulivat Sotkamon Pesisstadionin parkkipaikalle. Toki Aapo olisi halunnut esitellä Vuokatista Jurgenille ainakin yhden maailman, jos ei nyt seitsemästä, niin ainakin kymmenestä ihmeestä, nimittäin hiihtoputken. Mutta valitettavasti se oli silloin jo kiinni, joten se jäi Jurgenilta sillä erää näkemättä, emmekä näe nyt tärkeäksi aivan vasiten käydä Sinullekaan sitä tässä esittelemään. Mutta jos joskus satut täälläpäin liikkumaan, niin poikkea ihmeessä Vuokatin hiihtoputkessa. Se on, kuule, aika erikoinen nähtävyys varsinkin näin juhannuksen tienoolla. (s. 196)