Olet täällä

Ratkaise Rosan koodi!

Tule pelaamaan Rosan koodia Kajaanin taidemuseoon! Rosan koodi on Ylen tuottama 7-12 vuotiaille suunnattu peli, joka innostaa alakoululaisia ohjelmoinnin pariin. Kajaanin taidemuseossa etsitään koodia vihjeiden avulla ja samalla voi tutustua esillä olevaan näyttelyyn.
Vapaa pääsy.

Palvelut

Väärä Scaldin tunniste ID.

Rosa on huippukoodari, jonka on saatava häädettyä paha Griefmaster verkosta käynnistämällä koko verkko uudestaan. Rosa tarvitsee nyt apua!

Rosan koodi -pelin ajatuksena on kerätä koodeja, joilla saa auki Rosan tarinaan uusia osia. Peliä voi pelata ns. oikeassa maailmassa, esimerkiksi Kajaanin taidemuseossa ja Kainuun Museossa, sekä netissä (esim Minecraft, Scratch, Instagram). Ruusu on symboli, joka johdattaa tehtävien ja koodien jäljille.

Kajaanin taidemuseossa ensimmäinen vihje koodin etsijälle löytyy museokaupan luota, punaisesta puurasiasta. Näyttelyn teoksiin liittyvät lisävihjeet johdattavat etsijän Rosan koodin luokse. Taidemuseon henkilökunta antaa tarvittaessa lisäohjeita tehtävien ratkaisuun. Rosan koodi -pelin kohderyhmänä ovat 7-12-vuotiaat.

Rosan koodi on Yleisradion tuottama peli, jonka tavoitteena on innostaa alakoululaisia ohjelmoinnin pariin.

Pelin ratkaisukoodit syötetään rosankoodi.fi-sivulle.