Olet täällä

Paltaniemi

Kuvakirkko 2020 Satu Härkönen

Paltaniemen raitilla kulkija voi tuntea ihollaan kylän värikkään ja mielenkiintoisen menneisyyden, joka huokuu ajan patinoimista rakennuksista, museotien männiköistä ja vanhoista hautausmaista.

Paltaniemen nähtävyyksiä ovat harvinainen, katto- ja seinämaalauksistaan kuulu Paltaniemen kuvakirkko sekä runoilija Eino Leinon syntymäkotia mukaileva Eino Leino -perinnetalo, joka esittelee Eino Leinon ja Elias Lönnrotin elämäntyötä. Kesäisin talossa toimii kahvio, jonka runokahvilailloissa vieraat voivat herkutella runojen tunnelmilla. Talon pihapiirissä on myös Paltaniemen teatterin näyttämö, Lystinurmi -talo näyttelyineen, vanhanajan leikkipaikka leikkimökkeineen ja nuotiopaikkoineen. Täällä voi nälän yllättäessä paistella omat eväsmakkarat. Talolta on upea näköala Paltaselälle.

Koe Paltaniemen kuvakirkko virtuaalisesti !
Suosittelemme Chromen/mobiilin käyttöä, esitys sisältää videoklippejä.
(3D esitys by SEIPIX)
 

Kuvakirkko 2020 Satu Härkönen

 

Kuvakirkko 2020 Satu Härkönen

 

Venäjän keisari Aleksanteri I:n käynnistä 1819 Kainuussa kertoo kuvakirkon viereinen Keisarintalli.
Paltaniementie 851

Kajaani Info 2020 Satu Härkönen

 

Perinnöksi jälkipolville jäänyt, huolella vaalittu Paltaniemen kulttuuri- ja maalaismaisema käyntikohteineen on matkailijoiden käsillä kesäisin, mutta opastettuja kyläretkiä järjestetään tilauksesta ympäri vuoden. Kainuuseen lentäen saapuvat voivat tutustua Paltaniemeen vaikka heti ensi töikseen, sillä Kajaanin lentoasema sijaitsee kylän kainalossa.

 

Lisätiedot
Kajaani Info
p. 08 6155 2555
kajaani.info@kajaani.fi

Opasvälitys:
Kajaanin matkailuoppaat
p. 044 500 4471 ja 044 500 5276
kajaanin.matkailuoppaat@gmail.com

Additional to the topic

Viimeksi muokattu

9.7.2020