Olet täällä

Lapset ja nuoret

lasten- ja nuortenosasto

Lasten ja nuorten kirjastopalvelut
 

Lasten- ja nuortenosastolla voi lainaamisen lisäksi viettää aikaa, tavata kavereita ja pelata kirjaston lautapelejä. 

Koululuokkien opettajat voivat sopia luokkavierailuista ottamalla yhteyttä kirjastoonsa. Kirjastopolku on tavoitteellinen suunnitelma kirjastonkäytön opetuksesta eri luokka-asteille. Kirjastopolulle on koottu kirjavinkkejä sekä eri kirjastojen lukudiplomeita.

Kirjastokortin saamiseksi alle 15-vuotiaalle tarvitaan huoltajan kirjallinen suostumus ja huoltajan henkilötunnus taltiointioikeuksin. Voit ladata tästä pdf-lomakkeen tulostettavaksi ja täytettäväksi ennakkoon.

 

Tietokirjat on järjestetty hyllyihin aiheen mukaisiin luokkiin.

 

 

Kirjastokaistan verkkosivuilta löytyy kirjatrailereita sekä lapsille että nuorille.

Lasten- ja nuorten kirjahyllyt on koottu Sivupiiriin. Verkkoivuilta löytyy omat hyllyt diplomikirjoille, lastenkirjoille ja nuortenkirjoille. Kirjahyllyistä löytyy kirjasuosituksia esimerkiksi eri teemoihin liittyen ja eri luokka-asteille koottuna.

Lukemo

Lukemo-portaali esittelee lasten- ja nuortenkirjauutuudet ja kokoaa tietoa lasten- ja nuortenkirjallisuudesta. Lukemoa ylläpitää Lastenkirjainstituutti.

Eväitä opiskeluun –sivustolta löydät apua tiedonhakuun ja neuvoja luotettavan tiedon lähteille. Sivuston ylläpidosta vastaa Oulun kaupunginkirjasto.

Viimeksi muokattu

8.9.2020