Olet täällä

Lapset ja nuoret

lasten- ja nuortenosasto

Lasten ja nuorten kirjastopalvelut
 

Lasten- ja nuortenosastolta voit lainata muun muassa kirjoja, lehtiä, äänikirjoja, dvd-levyjä, konsolipelejä ja cd-levyjä. Osastolta löytyy lainattavaa myös nuorille aikuisille. Lainaamista varten tarvitset oman kirjastokortin. Tietokirjat on järjestetty hyllyihin aiheen mukaisiin luokkiin.

 

 

Kirjastokaistan verkkosivuilta löytyy kirjatrailereita sekä lapsille että nuorille.

Lasten- ja nuorten kirjahyllyt on koottu Sivupiiriin. Verkkoivuilta löytyy omat hyllyt diplomikirjoille, lastenkirjoille ja nuortenkirjoille. Kirjahyllyistä löytyy kirjasuosituksia esimerkiksi eri teemoihin liittyen ja eri luokka-asteille koottuna.

Lukemo

Lukemo-portaali esittelee lasten- ja nuortenkirjauutuudet ja kokoaa tietoa lasten- ja nuortenkirjallisuudesta. Lukemoa ylläpitää Lastenkirjainstituutti.

Lukudiplomit löytyvät Netlibriksen verkkosivuilta.

Meiltä löytyy myös helppolukuisia kirjoja, jotka ovat tarkoitettu lukemaan opetteleville. Kokoelmasta löytyy tavukirjoja ja muita aloitteleville lukijoille ja juuri lukemaan oppineille sopivia lastenkirjoja.

helppolukuiset

 

Kirjastokortin saamiseksi alle 15-vuotiaalle tarvitaan huoltajan kirjallinen suostumus ja huoltajan henkilötunnus taltiointioikeuksin. Voit ladata tästä  
pdf-lomakkeen tulostettavaksi ja täytettäväksi ennakkoon.

Ilmoittautuminen kirjaston asiakkaaksi (pdf)

Kirjastonkäytön opetus
Opettaja, haluatko tulla luokkasi kanssa vierailulle? Kirjastopolku on tavoitteellinen suunnitelma kirjastonkäytön opetuksesta. Kirjastopolulta löytyy myös kirjavinkkejä.

Viimeksi muokattu

10.6.2020