Olet täällä

Lapset ja nuoret

Lastenosasto

Lasten ja nuorten kirjastopalvelut
 

Kirjastokortti
Kirjastokortin saamiseksi alle 15-vuotiaalle tarvitaan huoltajan kirjallinen suostumus ja huoltajan henkilötunnus taltiointioikeuksin. Voit ladata tästä  
pdf-lomakkeen tulostettavaksi ja täytettäväksi ennakkoon.

 

Lainaus
Lasten- ja nuortenosastolta voit lainata kirjoja, lehtiä, äänikirjoja, videoita, dvd-levyjä, konsolipelejä, cd-rom-levyjä, musiikkiäänitteitä, satuäänitteitä, kuunnelmia, kielikursseja ja diasarjoja.

Helppolukuiset kirjat
Tähän kokoelmaan on koottu teoksia lukemaan opetteleville. Kokoelmassa on helppoja tavukirjoja ja muita aloitteleville lukijoille soveltuvia lastenkirjoja.

Nuorten kirjat
Isompien kirjoja löytyy osaston perältä. Ne ovat ehkä yläasteikäisille sopivia, mutta mikään ei estä pienempiäkään lainaamasta niitä, jos ne tuntuvat kiinnostavilta. Osaston perältä löytyy myös nuorten runoja ja tietokirjoja.

Tietokirjat
Tietokirjat on järjestetty hyllyihin aiheen mukaisiin luokkiin.

Lehdet
Lehtien uusin numero on lehtihyllyssä luettavana, vanhempia numeroita voi lainata. Osastolle tulevat lehdet näkyvät lasten- ja nuortenosaston lehtiluettelosta. Kaikki pääkirjastoon ja lähikirjastoihin tulevat lehdet näkyvät puolestaan kaupunginkirjaston lehtiluettelosta.

E-kirjat, e-lehdet, e-musiikki
Kirjastossa on tarjolla elektronisia kirjoja, joita voi ladata omalle laitteelle tai lukea selaimessa myös kotona.
Naxos-palvelun kautta voi kuunnella musiikkia kotikoneella .
Lisätietoa täältä.

Hankintaehdotus
Jos et löydä etsimääsi teosta, voit tehdä kirjastolle hankintaehdotuksen.

Tietokoneet
Voit käyttää cd-rom-mikroa varaamalla ajan etukäteen (p. (08) 615 5425) tai menemällä koneelle, jos se on vapaa. Cd-rom-levyjä saa virkailijalta. Internet-koneelle voit varata ajan tunniksi kerrallaan (varaus neuvonnasta, p. (08) 615 5423).

Kuuntelu
Osastolla voit kuunnella satuja ja lasten musiikkia cd-levyiltä. Lisää musiikkia varsinkin nuorille löytyy musiikkiosastolta 2. kerroksesta.

Satutunnit
Satutunnit pääkirjastossa sekä Lehtikankaan ja Lohtajan lähikirjastoissa jatkuvat mahdollisesti syksyllä 2018.

Nettisatuja
Satuja ja tarinoita löytyy Internetistäkin. Niiden jäljille pääset helposti kirjastossa laaditun satulinkkiluettelon avulla.

Okariino
Okariino on valtakunnallinen lasten verkkopalvelu. Sieltä löytyvät Tarinativoli, Kirjailijan talo, Linnunrata, Tutkimusmatka, Ihmekone, Viidakkorumpu ja Peilisali täynnä lasten omia kirjallisuusjuttuja. Astu sisään!

Kirjastonkäytön opetus
Kirjastopolku on tavoitteellinen suunnitelma kirjastonkäytön opetuksesta, ja polulle kulkunsa suuntaavat toisen, kolmannen, viidennen ja seitsemännen luokan oppilaat.

Lasten- ja nuortenosaston puhelinnumero: p. (08) 6155 2425

Viimeksi muokattu

19.3.2018