Olet täällä

Naxos Music Library

NAXOS MUSIC LIBRARY - musiikin kuuntelupalvelu

Naxos

Naxos verkkomusiikkipalvelu on käytettävissä maksutta Kainuun yleisten kirjastojen kirjastokortilla.

klikkaa palveluun ► Naxos Music Library (NML).

kirjoita Enter Passcode -kenttään kirjastokorttisi numero (numerosarja viivakoodin alapuolella) ja klikkaa Login-painiketta

seuraa englanninkielisiä ohjeita

kun lopetat, muista kirjautua ulos Log out -painikkeesta

UUTTA: Naxos Music Libraryn käyttäminen mobiilisti onnistuu myös ilman erikseen ladattavaa sovellusta. Lisätietoa Naxosin sivulta.

Palvelussa voi olla samanaikaisesti 5 käyttäjää.

Kiinteää aikarajaa kuuntelusession kestolle ei ole, mutta palvelussa on 60 minuutin aikakatkaisu, jonka jälkeen palvelu kirjaa käyttäjän ulos, jos palvelua ei ole käytetty lainkaan (esim. ei ole vaihdettu kappaletta).

Jos et saa valitsemaasi raitaa kuulumaan, huomioi, että tietokoneen asetuksissa tulee hyväksyä ponnahdusikkunat Naxosin sivuilla, tai käyttäjän pitää painaa ctrl-näppäintä raitaa valitessa. Äänitteitä ei voi tallentaa omalle tietokoneelle.

Jos kirjautuminen kirjastokorttisi numerolla ei onnistu, ota yhteyttä kirjastoon.

Palvelussa on jo yli miljoona raitaa pääosin klassista musiikkia, mukana on myös jonkin verran jazzia ja etnomusiikkia. Levymerkkejä on useita satoja – Naxosin lisäksi esimerkiksi EMI, Alba, Chandos ja Bis, jolle muun muassa Lahden kaupunginorkesteri levyttää. Uusia albumeita lisätään päivittäin. Mukana on lisäksi tietoaineistoa säveltäjistä, orkestereista ja esittäjistä.

Muistathan myös kirjautua ulos mobiilisovelluksesta, jotta paikkasi vapautuu seuraavalle käyttäjälle.