Olet täällä

Järjestyssäännöt

Nakertajan koulun järjestyssäännöt

 

 

Opetus ja koulutus

 1. Saavu kouluun ajoissa liikennesääntöjä noudattaen
 2. Koulutyö alkaa, kun kello soi sisälle. Repun voi tuoda sisälle vasta kellon soitua.
 3. Laita ulkovaatteesi naulakkoon ja kenkäsi järjestykseen.
 4. Tule oppitunneille ajoissa. Ota tarvittavat kouluvälineet mukaan ja huolehdi, että tehtävät on tehtyinä. Jos ne ovat tekemättä, luokan opettaja voi määrätä oppilaan tekemään tehtäviä koulun jälkeen enintään yhden tunnin ajaksi valvottuna.
 5. Jos myöhästyt tunnulta, pyydä anteeksi ja selitä myöhästymisesi syy.
 6. Muista käyttäytyä hyvin (tervehtiminen, toisten huomioon ottaminen, asiallinen puhe, kiittäminen ja anteeksi pyytäminen).
 7. Älä juokse, melua ja oleskele tarpeettomasti koulun käytävillä.
 8. Lajittele roskat oikeaan roskakoriin ja pidä luokka siistinä.
 9. Älä kiusaa ketään tai käytä väkivaltaa ketään vastaan.
 10. Pidä hyvässä kunnossa oma, koulun ja toisesta lainaamasi omaisuus. Tavaroiden rikkoutuessa ilmoita siitä opettajalle välittömästi. Tahallisesti aiheuttamasi vahingon olet velvollinen korvaamaan.
 11. Huolehdi omassa luokassasi järjestäjille kuuluvista tehtävistä. Erityisesti on huomioitava ruokajärjestäjien rauhallinen toiminta.
 12. Ruokailussa etene ryntäämättä ja etuilematta. Annostele ruoka tarpeittesi mukaan. Noudata hyviä ruokailutapaoja. Jätä paikkasi siistiksi ruokailtuasi.
 13. Koulupäivän aikana kännykänsoitto, tekstiviestien vastaanottaminen ja lähettäminen sekä pelien pelaaminen on kielletty. Kännykkä on pidettävä äänettömänä koulupäivän ajan.
 14. Tunti päättyy vasta sitten, kun opettaja lopettaa sen.
 15. Välitunnille mennään nopeasti ja pukeudutaan sään vaatimalla tavalla. Välitunnit vietetään ulkona koulun piha-alueella noudattaen pihan käytöstä annettuja ohjeita. Kovalla pakkasella välitunnit vietetään liikuntasalissa. Koulupäivän aikana piha-alueelta poistuminen on kielletty. WC:ssä käynti tapahtuu pääsääntöisesti välituntien aikana.
 16. Jätä pyöräsi lukittuna pyörätelineeseen. 3-6-luokan oppilaat voivat tulla kouluun polkupyörällä ja 2. luokan oppilaat kevätlukukauden kahden viimeisen viikon aikana. Pyöräilijät käyttävät pyöräilykypärää. Kouluaikana pyöräileminen ja pyörätelineiden luona oleskeleminen on kielletty.
 17. Älä heitä lumipalloja, äläkä riko toisten rakentamia lumiveistoksia.
 18. Omia syötäviä voi tuoda kouluun silloin, kun asiasta on opettajan kanssa sovittu etukäteen.
 19. Älä tule kouluun rullaluistimilla, potkulaudalla tai skeittilaudalla.
 20. Koulupäivän päättyessä huolehdi sisäkengät tuolillesi, jätä pulpetti siistiksi ja tuoli pulpetin alle.
 21. Teräaseiden, tulitikkujen ja sytkäreiden kouluun tuominen kielletty.

Viimeksi muokattu

9.11.2015