Olet täällä

Lainauspalvelut ja kirjastokortti

kortti.jpg

Kirjastokortti
Kirjaston käyttöoikeuden ja kirjastokortin saa todistamalla henkilöllisyytensä ja sitoutumalla noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä.
Kaikkien Kainet-kirjastojen kirjastokortteja voi käyttää myös Kajaanin kirjastossa.
Voimassaolevan kirjastokortin haltija voi käyttää Lehtikankaan kirjastoa sekä Otanmäen ja pääkirjaston lehtilukusaleja omatoimiaikoina. Alle 15-vuotiailta vaaditaan huoltajan suostumus omatoimikirjaston käyttöön. Suostumus tehdään erillisellä lomakkeella kirjastossa.

 

Asiakasrekisterin ja omatoimikirjastojen tietosuojaselosteet:

 

Ajankohtaista tietoa henkilötietojen käsittelystä Kajaanin kaupungilla löydät sivustolta: Tietosuoja.

Tästä linkistä voit ladata lomakkeen tulostettavaksi ja täytettäväksi etukäteen. Huomaathan, että alle 15-vuotiailta vaaditaan huoltajan tiedot ja allekirjoitus. Korttia haettaessa myös lapsen Kela-kortti tarkistetaan.
Ensimmäinen kortti on maksuton, kadonneen kortin tilalle tehty kortti maksaa 2 euroa.

Lainaus ja lainojen uusinta

Lainaaminen kirjastosta on maksutonta. Yleisin laina-aika on 4 viikkoa. Videoiden, lehtien ja kysytyimmän aineiston laina-aika on 2 viikkoa. Jos laina palautetaan tai uusitaan eräpäivän jälkeen, siitä menee myöhästymismaksu.
Lainat voi uusia korkeintaan viisi kertaa, ellei teoksista ole varauksia. Uusinnan voi tehdä jollakin seuraavista tavoista:

  • Käymällä kirjastossa
  • Soittamalla johonkin kirjaston palvelunumeroista
  • Internetin kautta Kainet-verkkokirjastossa.

Internetin kautta uusittaessa tarvitaan asiakasnumero, joka löytyy kirjastokortista, sekä tunnusluku eli pin-koodi. Tunnusluvun saa kirjastosta. Erääntyvistä lainoista voi saada myös maksuttoman muistutuksen sähköpostiin.

HUOM! Asiakas on velvollinen huolehtimaan lainojen uusinnasta tai palautuksesta ajoissa, vaikka Internet-yhteydet tai sähköposti olisivat väliaikaisesti pois käytöstä käyttökatkon tai teknisen häiriön vuoksi.

Lainojen palauttaminen
Asiakas ja/tai huoltaja on vastuussa kirjastokortistaan ja sillä lainatusta aineistosta, kunnes se on kuitattu kirjastossa palautuneeksi. Pyydettäessä palautetusta aineistosta annetaan kuitti.

Aineisto voidaan palauttaa mihin tahansa Kainet-kirjastojen toimipisteeseen tai kirjastoautoon, mutta ensisijaisesti siihen kirjastoon, josta se on lainattu. Aineiston palauttaminen palautusluukun kautta on asiakkaan omalla vastuulla. Palautusluukkuun palautettu aineisto käsitellään seuraavana arkipäivänä.

Aineistoa palautettaessa kannattaa tarkistaa jäljelle jäävien lainojen tilanne ja uusia niitä tarvittaessa.

Maksut
Maksut kertyvät asiakkaan velkasaldoon. Jos maksuja on maksamatta 10 euroa tai enemmän, asiakas joutuu lainauskieltoon, kunnes maksut on maksettu. Paras tapa välttyä maksuilta on palauttaa tai uusia lainat ajoissa.

 

 

Viimeksi muokattu

10.6.2020