Olet täällä

Kaukametsän opiston taiteen perusopetuksen valmentava opetus

Kuvataiteen leikkikoulussa alle kouluikäiset lapset tutustuvat leikin kautta erilaisiin kuvan tekemisen tapoihin ja materiaaleihin. Sanataiteen leikkikoulussa vauvat kietoutuvat rakastamisrunojen lumoon ja  taaperot ja leikki-ikäiset lähtevät lorujen matkaan.

 

Palvelut

Lasten_taiteen_perusopetuksen_valmentava_opetus.gif Kuvat Minna Meriläinen ja Marika Nilosaari

Kaukametsän opiston taiteen perusopetuksen valmentava opetus lapsille

Kuvataiteen leikkikoulu antaa taiteen perusopetuksen visuaalisten taiteiden valmentavaa opetusta 4-6 -vuotiaille. Kuvataiteen leikkikoulussa piirretään, maalataan, muovaillaan ja tehdään grafiikan vedoksia ja ympäristötaidetta lapsen omien mielikuvien, satujen, tarinoiden, luontokokemusten ja erilaisten kuvien tarkastelun pohjalta. Kuvataiteen leikkikoulu tarjoaa luontevan polun Kuvataidekoulun tavoitteellisiin ja tasolta toiselle eteneviin taiteen perusopetuksen opintoihin. Taidekoulun jälkeen harrastusta voi jatkaa ohjatusti Nuorten kuvataiteen ateljeetyöpajassa, joka on tarkoitettu 14-18 -vuotiaille.

Sanataiteen valmentavassa opetuksessa vauvat kietoutuvat rakastamisrunojen lumoon, taaperot ja leikki-ikäiset pääsevät lorun matkaan leikein, lauluin ja liikkuen. Tule lorujen lumoon, lennä ja leiki, keksi ja kikata, kiehu ja liplata lapsen kanssa! Sanataide antaa pienille perheineen kipinöitä arjen käänteisiin ja kimurantteihinkin tilanteisiin sekä roimasti kielen ilotulitusta. Loruttelu tukee myös lapsen kielellistä kehitystä.

Lisätiedot

Kuvataiteen opetus:  kuvataideopettaja Lea Karjalainen p. 044 7100038, lea.karjalainen(at)kajaani.fi
Sanataiteen opetus: musiikin opettaja Pirjo Aunesluoma p. 044 7100205, pirjo.aunesluoma(at)kajaani.fi

Vastuuhenkilö