Olet täällä

Kajaanin ympäristö

Auringonlasku Vuokatissa

Vain puolen tunnin ajomatkan päässä Kajaanista sijaitseva Vuokatti on aktiivimatkailijan unelma. Talvella siellä voi harrastaa ulkona kaikkia mahdollisia talvilajeja ja myös sisätiloissa harratusmahdollisuuksia riittää. Lapsiperheille uutta tekemistä tarjoaa Angry Birds puisto, jossa on tarjolla monipuolista tekemistä niin lapsille kuin aikuisillekin.

Toinen lomaparatiisi on Kainuun mereksi kutsuttu Oulujärven alue, jossa on perinteisen kalastuksen lisäksi monenlaista tarjontaa eri vuoden aikoina. Oulujärven kulttuurikierros palkittiin kotimaan matkakohteena 2013. Oulujärven rannalla sijaitseva Paltaniemen kylä on vain 10 kilometrin päässä keskustasta ja se tarjoaa vierailleen historiallisia käyntikohteita ja rikkumatonta maalaisidylliä. Vuolijoen alueen matkailutarjonta on niinikään puolen tunnin ajomatkan päässä. Siellä voi tutustua mm. Riihipihan museoalueeseen, Vuolijoen kivikirkkoon, Otanmäen maauimalaan, kaivoskylämiljööhön ja lintuvesialtaaseen sekä Talaskankaan luonnonsuojelualueeseen. Myös Oulujärven saaret Manamansalo ja Ärjä ovat kokemisen arvoisia.

Ylä-Kainuun matkailukeskukset Ukkohalla ja Paljakka ovat lähellä, noin tunnin ajomatkan päässä. Suomussalmen ja Kuhmon matkailutarjonta tapahtumineen ja palveluineen ovat helposti saavutettavissa vaikkapa päiväseltään Kajaanista käsin.

Viimeksi muokattu

26.5.2017