Olet täällä

Kainuun musiikkiopiston info

Kainuun musiikkiopiston soitto-oppilaaksi pääsee ilmoittautumalla oppilaaksi, pääsykokeita ei järjestetä. Oppilaat otetaan vapautuville oppilaspaikoille ilmoittautumisjärjestyksessä. Mitään ennakkotietoja tai -taitoja ei tarvita: tule tutustumaan musiikin mielenkiintoiseen maailmaan yhdessä tekemällä ja kokemalla!

Palvelut

Harrastuksessa eteneminen tapahtuu joustavasti asiantuntevien opettajien johdolla ja samalla lukukausimaksulla on mahdollista omien soitto- ja laulutuntien lisäksi osallistua myös ryhmätunneille, joissa opiskellaan musiikin perusteita, soitetaan ja lauletaan erilaisissa kokoonpanoissa. Valittavana on esimerkiksi jousi- ja puhallinorkestereita, tai voit perustaa vaikka bändin.
 
Monia soittimia voi vuokrata opintojen alkuvaiheessa ja opettajat myös mielellään opastavat soittimen hankinnassa.
 
Soitto- ja laulutaidosta on monenlaista iloa ja myös hyötyä useissa ammateissa. Tasosuorituksia tekemällä voit hankkia musiikkialan jatko-opintokelpoisuuden tai hyödyntää opintoja osana lukio- tai ammattikoulututkintoa, mutta tärkeimpänä tavoitteena musiikkiopistossa on musisoinnin ilon ja harrastamisen tukeminen. Musiikkiopistosta saa eväitä niin omaksi ja lähimpien iloksi musisointiin kuin kansainvälisille konserttilavoillekin.

 

Kainuun musiikkiopisto
Koskikatu 2
87100 Kajaani

Vastuuhenkilö