Olet täällä

Elokuun kokoelmateos

Kajaanin taidemuseon kuukauden kokoelmateos

Palvelut

ELOKUUN KOKOELMATEOS
Anu Tuominen, Nälkää täynnä, 2005, lautanen ja kahvilusikoita

Anu Tuominen, Nälkää täynnä, 2005, lautanen ja kahvilusikoita

Elokuun kokoelmateoksen valitsi kajaanilainen voimanpesä, 7-kertainen pesäpallon Suomen mestari, yrittäjä sekä Tuli ja Liike -projektin ideanikkari Jimi Heikkinen. Heikkinen perusteli teosvalintaansa näin:

Valitsin teoksen syystä, että meissä kaikissa ihmisissä on elämän nälkää. Teos herättää miettimään, miksi me ihmiset tallustamme maapallolla. Minulle teos kuvaa juuri sitä, että välillä käymme lautasen pohjalta hakemassa intohimoa ja innokkuutta ponnistaaksemme eteenpäin elämässä. Me ihmiset tarvitsemme vertauskuvallisen nälän tunteen kehittyäksemme. Useat lusikat kuvaavat minulle yhteisöllisyyttä – sitä, että arvostamme kanssaihmisiä ja pyrimme ymmärtämään toisiamme.

Anu Tuomisen (s. 1961) taiteen lähtökohdat ovat visuaalisissa ideoissa ja ajattelussa. Hänen käsitteellisissä teoksissaan esineet, sanat ja kuvat yhdistyvät samaan ideoitten rikkaaseen palapeliin. Taiteilijan käsittelyssä arkiset käyttöesineet, kuten keittiövälineet, rikkinäiset astiat, kynät tai napit muuttuvat joksikin muuksi menettämättä kuitenkaan alkuperäistä olemustaan. Tuominen valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 1995. Hän on suorittanut loppututkinnon myös Taideteollisessa korkeakoulussa vuonna 1992.