Olet täällä

Elinkeinopalvelut

p7241719rjuhatorvinen.jpg

Kajaanin monipuoliset elinkeinopalvelut ovat helposti saavutettavissa ja helposti lähestyttäviä. Palvelut kattavat yrityksen koko elinkaaren yrityksen perustamisesta omistajanvaihdokseen asti. Elinkeinopalveluja tarjoavat kuntarahoitteiset kehittämisorganisaatiot, valtionhallinto sekä yksityiset.

Kajaanin Teknologiakeskus Oy, kaupungin yritystoimitilat

Kajaanin Teknologiakeskus Oy tarjoaa toimitiloja kaikissa yritystoiminnan vaiheissa vuokraamalla, myymällä tai lisää rakentamalla. Teknologiakeskuksella on valmiudet ja kokemusta suoriutua suuristakin hankkeista. Kaupungin tytäryhtiö Teknologiakeskuksen tiloissa toimii yrityksiä Teknologiapuistossa, joka sijaitsee Petäisenniskan yritysalueella kaupungin itäosassa 5-tien varressa sekä ydinkeskustassa Linnan yritystiloissa.

Kainuun Etu Oy, maakunnallinen kehitysyhtiö

Kainuun Etu Oy on Kainuun kuntien yhteisesti omistama koko maakunnassa toimiva elinkeinotoiminnan kehittämisyhtiö. Yhtiön tehtävänä on vaikuttaa toiminnallaan siihen, että Kainuuseen syntyy uusia työpaikkoja etenkin PK-sektorin yrityksiin. Yhtiö tukee kainuulaisten yritysten perustamista, kasvua, kansainvälistymistä ja omistajanvaihdoksia sekä kehittää niiden verkostoitumista, liiketoimintaosaamista ja kilpailukykyä.

ELY-keskuksen yrityspalvelut, Kainuu, valtionhallinnon elinkeinopalvelut

ELY-keskus tarjoaa palveluja joiden avulla tähdätään PK-yritysten yritysten toiminnan kasvuun ja kehittämiseen, liiketoiminnan ja johtamisen tehostamiseen, teknologian ja innovaatioiden kehittämiseen, henkilöstön ammattitaidon päivittämiseen ja uusien työntekijöiden kouluttamiseen. ELY:n palvelut löydät yllä olevasta linkistä tai suoraan Yritys-Suomen verkkopalvelusta, johon on koottu tarkemmin yritysten eri tarpeisiin soveltuvat palvelut.

Kainuun Liitto, maakunnallinen aluekehitysorganisaatio 

Kainuun Liitto myöntää kansallista ja EU:n aluekehitysrahoitusta erilaisiin maakunnan alueen kehittämishankkeisiin, vastaa maakuntakaavoituksesta ja aluesuunnittelusta ja toimii maakunnan keskeisenä edunvalvojana valtionhallintoon ja EU:hun päin.

Renforsin ranta

Renforsin Ranta on Kajaanissa sijaitseva yritysalue, joka on perustettu UPM:n Kajaanin tehtaan entisiin tiloihin. Aikoinaan Kajaanissa vaikuttaneen tehtailijan Herman Renforsin mukaan nimensä saanut alue tarjoaa vahvan alueellisen yhteistyön, UPM:n tuen ja monipuolisen valmiin infran avulla kasvualustan sitä hakeville yrityksille, toimialaan katsomatta.

Kajaanin kaupungin elinkeinotiimi

Kaupunginjohtaja Jari Tolonen pj. p. 044 7100 303
Tekninen johtaja Jussi Heikkinen p. 040 6783 246
Kaupunginarkkitehti Anne Siltavuori p. 044 7100 834
Kaupungininsinööri Matti Nousiainen p. 044 7100 176
Sivistysjohtaja Mikko Saari p. 044 7100 235
Kajaanin ammattikorkeakoulun rehtori Matti Sarén  p. 044 7101 600
Koulutusliikelaitoksen (amm.opisto + lukio) johtaja Anssi Tuominen p. 044 5124 933
Kajaanin Teknologiakeskus Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Juntunen p. 050 2027
Kehitysjohtaja Risto Hämäläinen siht. p. 044 7100 217

Viimeksi muokattu

16.9.2020