Olet täällä

Asianajajien neuvontapalvelu kirjastossa

Asianajajapäivystys

Asianajajapäivystystä kirjastolla

Suomen Asianajajaliitto ja paikalliset asianajotoimistot tarjoavat maksutonta asianajajapäivystystä Kajaanin pääkirjastolla. Kyse on maksuttomasta juridisesta yleisneuvonnasta kaikissa oikeudellisissa asioissa.

Päivystyksessä annetaan suullista neuvontaa henkilökohtaisesti paikalla oleville neuvottaville. Neuvonnan ensisijaisena sisältönä on pyrkiä arvioimaan neuvottavan oikeudellinen ongelma sekä tarvittaessa ohjata hänet oikeaan paikkaan, kuten viranomaisille, joille asian käsittely kuuluu tai tarvittaessa asianajajalle asian jatkohoitoa varten. Selkeissä ja yksinkertaisissa asioissa voidaan antaa suoraan asian hoitamiseen tarvittava neuvo.
 
Päivystyksessä ei laadita asiakirjoja eikä tehdä muita konkreettiseen asianajoon liittyviä toimenpiteitä. Lakimiehen kanssa päivystyksessä käydyt keskustelut ovat aina luottamuksellisia.

Päivystyspaikka on pääkirjaston 1. kerroksen Mielikki-sali. Kirjaston neuvonnasta saa vuoronumerot päivystykseen alkaen 30 minuuttia ennen kutakin päivystyskertaa. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Päivystysaika on klo 17-19. Yhtä asiakasta varten on varattu aikaa noin 15 minuuttia.

Asianajajapäivystys jatkuu syksyllä 2020 seuraavasti:

5.10.2020 Mikko Kejo, Asianajotoimisto Kejo Oy
2.11.2020 Kai Rissanen, Asianajotoimisto Kai Rissanen Ky
7.12.2020 Risto Ylisirniö, Asianajotoimisto Risto Ylisirniö

HUOM. Tiedot ovat alustavia koronavirustilanteen vuoksi.

Viimeksi muokattu

29.9.2020